NK Istra 1961
NK Istra 1961

Predstavljeni novi bekovi, a sportski direktor poručuje: “Poduplani smo na svim pozicijama, bit će i odlazaka”

Vrijeme Čitanja: 3min | uto. 18.07.23. | 13:27

Ovaj tjedan čeka se dolazak lijevog beka iz Ajaxove škole

U Puli su i ovaj tjedan predstavljeni novi igrači Istre 1961. Ovaj put na redu su bili bekovi, desni Moris Valinčić (20) i lijevi Mladen Devetak (24).

Prouči cjelokupnu ponudu za nogomet na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

Predstavio ih je sportski direktor Saša Bjelanović.

“Moris Valinčić je desni bočni igrač, 2002. godište koji je došao iz Širokog Brijega, a bio je u kadru mlade reprezentacije za Europsko prvenstvo. Igrač jako velikog potencijala, mislim da smo s Morisom stvarno ojačali našu momčad na toj poziciji, a sad je na Morisu da se izbori za svoje mjesto, što ja ne sumnjam da će pokazati sve svoje kvalitete. Prvi dojmovi su što se nas tiče jako dobri, jako smo zadovoljni i mislimo da je Moris budućnost Istre s obzirom da je s nama potpisao trogodišnji ugovor. Mislim da će ova suradnja biti na obostranu korist”, kazao je Bjelanović.

“Mladen Devetak je lijevi bek, igrač s jako velikim iskustvom iz srbijanske lige, iz dresa Vojvodine za koju ima preko stotinjak nastupa. Prošlo ljeto je prešao u Palermo u Seriju B. Mladen je jako zahvalan bočni igrač, defenzivnijih karakteristika, koji je po potrebi znao igrati i poziciju lijevog stopera, tako da mislim da smo s njim dobili igrača koji će nam otvoriti više mogućnosti, odnosno dati treneru više mogućnosti koristiti više sustava igre. Nadamo se da će i njegova sezona biti uspješna, kako bi ga na kraju sezone pokušali zadržati i na duže vremena”, naglasio je sportski direktor Zeleno-žutih.

Potom su riječ dobili igrači.

“Mislim da je ekipa odlična i da me odlično prihvatila. Tu sam već tjedan dana, a imam osjećaj da sam puno duže. Momčad je spoj je mladosti i iskustva i mislim da će to dobro funkcionirati ove sezone. Prošla sezona je Istri bila jako dobra, najbolja u povijesti kluba, nadam se da ćemo tako nastaviti i ove sezone, ako ne i još bolje. Istra je jako dobar klub, jako sam sretan što sam došao u Pulu i tu se osjećam kao da sam doma. Mislim da je ovo pravi put za mene”, kazao je Moris Valinčić, inače Riječanin, ali svojim korijenima Istrijan iz Pazina, kako je kazao.

“Ovdje sam već skoro tjedan dana, momci su me lijepo prihvatili i lijepo dočekali. Velika su očekivanja od kluba, na nama je da to pokažemo ove sezone i da izborimo što bolji plasman”, kraći je bio Mladen Devetak, koji prema vlastitom priznanju nije trenirao mjesec dana, tako da neće biti spreman za prva kola.

Dakako da je svoj set pitanja na kraju dobio i sportski direktor.

“Jučer nam je došao Šveđanin Eric Bröjkander, stoper, 27 godina, jako smo zadovoljni s tim dolaskom jer smo deficitarni na tim pozicijama. Nadam se da će se pokazati kaom pojačanje. Za drugu deficitarnu poziciju lijevog beka, imamo sad Mladena koji je više defenzivniji, a blizu smo dovođenja jednog ofenzivnijeg koji može igrati i na krilu (iz Ajaxove škole, op. p.). Rovis će, pak, ići na posudbu. Ozljeda Kadušića? Očekujemo da bude u konkurenciji krajem osmog ili početkom devetog mjeseca. Pozicije su nam pokrivene duplo, nešto više imamo veznih pa ćemo to riješiti nekim odlascima u nadolazećim tjednima. Nastavit ćemo suradnju s Jadranom iz Poreča, koji je nakon nas u najvišem rangu od istarskih klubova.”

Na konkretno pitanje tko bi mogao otići Bjelanović je kazao:

“Hujber, zato smo i doveli Valinčića. Za Hujbera ima upita. Odigrao je jako dobru sezonu, a ulazi u zadnju godinu ugovora, morali smo dakle gledati unaprijed, nije isključeno da još netko ode do kraja prijelaznog roka, ali oni od kojih se ne očekuje velika minutaža”, poručio je Bjelanović.



Tagovi

Istra 1961Saša BjelanovićMoris ValinčićMladen DevetakLjetni prijelazni rok 2023

Ostale Vijesti