REUTERS/Eric Gaillard
REUTERS/Eric Gaillard

Prebrodio krizu: Kovač već šestu utakmicu bez poraza, Monaco uvjerljiv nad Bordeauxom (VIDEO)

Vrijeme Čitanja: 3min | ned. 03.10.21. | 16:50

Slabiji ulazak u sezonu stvar je prošlosti, bivši hrvatski izbornik niže dobre rezultate

Nakon što je Rennes bez ozlijeđenog Lovre Majera u prvom susretu dana Ligue 1 na domaćem terenu s 2:0 iznenadio PSG prepun zvijezda, u 15 su sati krenule još četiri utakmice tekućeg, devetog kola prvenstva. Angers je na domaćem terenu slavio nad Metzom s 3:2, Clermont na gostovanju kod Lorienta s 1:1 uzeo bod, Monaco Nike Kovača uvjerljivo tukao Bordeaux 3:0, dok su Nantes i Troyes odigrali 2:0.

Metz je u susretu protiv Angersa poveo u 10. minuti, a strijelac je bio Dylan Bronn, Nigerijac koji je igrao protiv Hrvatske na Svjetskom prvenstvu 2018. u Rusiji. Domaćini se vraćaju u 53. zgoditkom Mohameda Choa na asistenciju veznjaka Jimmy Cabota. Novo vodstvo gostima je donio Farid Boulaya u 59., da bi se domaći ponovno vratili u 66. zahvaljujući preciznom Thomasu Manganiju. U posljednjim je sekundama pobjedu Angersu nakon prekida donio napadač Stephane Bahoken.

I u susretu između Lorienta i Clermonta do prednosti prvi dolaze gosti. Pogodak za novog prvoligaša zabio je Mohamed Bayo u 15., a rezultat za momčad u narančastim dresovima poravnao branič Julien Laporte u 54. minuti.

Monaco predvođen trenerom Nikom Kovačom prebrodio je krizu i nakon pet utakmica bez poraza, novu su pobjedu ostvarili na domaćem terenu protiv Bordeauxa. Prvih dvadeset minuta dvoboja na terenu nismo vidjeli gotovo ništa vrijedno spomena, no zato se pojavio Bordeauxov Pembele i upozorio domaćina kako se se gosti nisu došli samo braniti. Pucao je s ruba šesnaesterca, tko zna gdje bi lopta završila da netko iz obrambenog bloka nije uletio klizećim startom na vrijeme.

Kao da je ova šansa naljutila Kovača i njegove trupe. Nakong toga, jedina ekipa na terenu bio je Monaco. Prvo je Tchouameni zaprijetio Costilu nakon solo prodora, a onda je Volland zatresao mrežu gostiju, no gol je poništen zbog ofsajda. Samo pet minuta kasnije, u 34. minuti, Monaco stiže do zasluženog vodstva. Rus Aleksandr Golovin ubacio je iz slobodnog udarca, a na pravom je mjestu bio Aurelien Tchouameni, koji je nogom pogodio donji lijevi kut protivničkog vratara.

Pogodak Tchouamenija pogledajte OVDJE.

U 48. minuti, u strijelce se upisao sam Golovin, kojeg je nakon hitrog napada na lijevoj strani kaznenog prostora uposlio Francuz Wissam Ben Yedder. Rus je odmjerenim šutom prebacio vratara Benoita Costila.

Pogodak Golovina pogledajte OVDJE.

Konačnih 3:0 u 64. minuti s bijele točke postavlja Ben Yedder.

Nantes nije imao problema protiv Troyesa, iako se na poluvrijeme otišlo bez pogodaka. U nastavku, u vodstvo ih u 58. dovodi Andrei Girotto, da bi deset minuta kasnije s bijele točke za konačnih 2:0 poentirao Ludovic Blas.

Od 17 se sati u francuskom prvenstvu susreću Lille i Montpellier, a od 20:45 derbi igraju St. Etienne i Lyon.

Francuska Ligue 1, 9. kolo

Petak

Lens - Reims 2:0

Subota

Montpellier - Starasbourg 1:1

Nice - Brest 2:1

Nedjelja

Rennes - PSG 2:0

Angers - Metz 3:2

Lorient - Clermont 1:1

Monaco - Bordeaux 3:0

Nantes - Troyes 2:0

Lille - Marseille, 17:00

St. Etienne - Lyon, 20:45




Tagovi

Ligue 1FrancuskaMonacoBordeauxMetzNantes

Ostale Vijesti