Poznati svi sudionici prvog kruga EL: Zamalo oba kluba iz San Marina prošla u sljedeću rundu

Vrijeme Čitanja: 2min | čet. 05.07.18. | 22:39

Prošla oba predstavnika s Farskih Otoka.

Danas su odigrane uzvratne utakmice preliminarne runde Europske lige u kojoj se umalo dogodilo jedno prilično iznenađenje. Naime, San Marino, najslabija nogometna nacija u Europi i jedna od najlošijih na svijetu, skoro je imao dva predstavnika u prvom kolu Europske lige!

Dvoboj između Folgore i andorskog UE Engordanyja bio je najdramatičniji. Andorski klub je u prvoj utakmici slavio 2:1, a Folgore je do pogotka vrijednog povijesnog prolaza stigao u 86. minuti preko Steffana Sacca. No, andorski klub je u 96. ipak izborio prolazak dalje autogolom Sartorija. Engordany će u idućem kolu igrati protiv Kairat Almatyja.

Drugi klub iz San Marina koji je ipak ostvario povijesni plasman u drugi krug je Tre Fiori koji je u Walesu sačuvao prednost od 3:0 iz prve utakmice protiv Bala Towna te će u prvoj rundi igrati protiv Rudara iz Velenja.

S druge Welšani su doživjeli tešku katastrofu budući da je iz natjecanja osim Bala Towna ispao i Cefn Druids kojeg je litvanski Trakai na domaćem terenu svladao s 1:0, a prva utakmica je završila 1:1.

Jedina država u kojoj su oba predstavnika prošla dalje su Farski Otoci. Tako je B36 Torshavn nakon boljeg izvođenja penala svladao St. Josephs s Gibraltara. Obje utakmice završile su rezultatom 1:1. B36 će u prvom kolu igrati protiv Mladosti iz Podgorice.

Klaksvik je s 2:1 svladao Birkirkaru u Torshavnu i s ukupnih 3:2 prošao u prvu rundu u kojoj će igrati protiv Žalgirisa.

Malteški predstavnik je ipak prošao dalje, Gzira je na domaćem terenu svladala andorsku Santa Juliju i prošla s ukupnih 4:1.

Nakon što je Drita prošla u Ligi prvaka, isto je uspjelo i Prishtini koja je s 5:0 na domaćem terenu svladala gibraltarsku Europu.

Podsjetimo, u prvom kolu Europske lige igra samo Osijek protiv moldavskog predstavnika Petrocuba, 12. srpnja.

Rezultati preliminarne runde:

St. Josephs (Gibraltar) – B36 Torshavn (Farski Otoci) 1:1 (1:1) – B36 prošao na penale
Trakai (Litva) – Druids (Wales) 1:0 (1:1)
Klaksvik (Farski Otoci) – Birkirkara (Malta) 2:1 (1:1)
Prishtina (Kosovo) – Europa (Gibraltar) 5:0 (1:1).
Gzira (Malta) – Sant Julia (Andora) 2:1 (2:0)
Bala Town (Wales) – Tre Fiori (San Marino) 1:0 (0:3)
Folgore – UE Engordany (Andora) 1:0 (1:2)

(Foto: Reuters)


Ostale Vijesti