MNK Square
MNK Square

Poznat posljednji sudionik polufinala i raspored utakmica u subotu

Vrijeme Čitanja: 2min | pet. 01.03.24. | 21:43

Četiri najbolje hrvatske momčad igrat će polufinale Kupa

U polufinalu Hrvatskog malonogometnog kupa za sezonu 2023./24. sučelit će se branitelj naslova Futsal Pula i aktualni prvak Futsal Dinamo (16.30), te domaćin turnira i lider HMNL-a Square i viceprvak Olmissum (19.30).

Prouči cjelokupnu ponudu na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

Zanimljivo, polufinale su izborile četiri najbolje hrvatske futsalske momčad (Square ima 31 bod, Futsal Dinamo 30, Pula 29, a Olmissum 28), te ćemo u Gospinom polju gledati pravi creme de la creme hratskog futsala.

Nakon što su se Futsal Pula (8-2, Brod 035), Futsal Dinamo (8-0, Novi Marof) i Olmissum (5-1, Šibenik 1983) lagano obračunali s drugoligašima, u jedinom prvoligaškom susretu u četvrtfinalu Square je s 4-0 nadvisio makarsko Novo Vrijeme i opravdao ulogu favorita na ovom turniru.

Dvoboj je odigran u jako lijepoj atmosferi gotovo ispunjenog Gosipinog polja, a Square nije mogao očekivati bolji ulazak u utakmicu. Već u drugoj minuti hrvatski reprezentativac Marko Kuraja odapeo je s distance i matirao Filipa Baškovića za rano vodstvo Dubrovčana.

Gospari su bolje stajali na terenu u uvodnim minutama, igrali su s visokim presingom, a u 11. minuti kapetan domaćina, iskusni Hrvoje Cvjetković udvostručuje prednost Squarea. No, već u idućoj minuti prvi vratar Squarea Zoran Primić zaradio je izravni crveni karton te je umjesto njega u igru uskočio rezervis Lujo Jurišić.

Ponadali su se gosti da bez prvog golmana reprezentacije mogli nadoknaditi zaostatak, no niti su uspjeli iskoristiti igrača više, nisti matirati sjajnog Jurišića do samog kraja utakmice.

Square je na korak do pobjede stigao u 25. kada je Lassi Lintula iz blizine zabio za tri razlike gospara. Krenuli su Makarani na 'sve ili ništa', pucali su iz svih pozicija, Vedran Kazazić pogodio je iz neposredne blizine u stativu, a fenomenalan je bio Lujo Jurišić koji je i više nego dostojno zamijenio reprezentativnu 'jedinicu' Primirća upisavši nekoliko bravuroznih obrana.

Makarani su u posljednjih šest i pol minuta pokušali preokrenuti u igri s golmanom-igračem. No, takva igra omogučila je Squareu puno prostora da stigne do četvrtog gola. Imao je čak i vratar Lujo Jurišić priliku zabiti u praznu mrežu, a konačni rezultat na kraju je postavio Haron Džanković koji je uzeo Makaranima loptu i efektno zabio u posljednjim trenucima utakmice.



Tagovi

Hrvatski malonogometni KupHrvatski malonogometni kupMNK SquareNovo Vrijeme Apfel

Ostale Vijesti