KAI PFAFFENBACH/Action Images
KAI PFAFFENBACH/Action Images

Poznat domaćin ključnog dvoboja za plasman na Svjetsko prvenstvo 2022

Vrijeme Čitanja: 1min | uto. 20.07.21. | 13:26

To će biti posljednja i ključna utakmica kvalifikacija.

Nakon ispadanja od Španjolske u osmini finala Europskog prvenstva, hrvatska nogometna reprezentacija se okreće obrani srebrne medalje sa Svjetskog prvenstva 2018. Nakon tri utakmice kvalifikacijske grupe Vatreni su prvi s istim brojem bodova kao Rusija, bodom više od Slovačke, dva od Cipra i tri od Slovenije koja je Hrvatskoj nanijela jedini poraz u kvalifikacijama.

U posljednjem kolu 14. studenog - protiv glavnog konkurenta za drugi krug Rusije - Hrvatska će igrati na Poljudu, objavio je Izvršni odbor Hrvatskog nogometnog saveza.

Idući dvoboj pred Vatrenima je 1. rujna na nama posebno dragom stadionu Lužnjiki u Moskvi. Slijedi dvoboj kod neugodne Slovačke u Bratislavi 4. rujna, a prvu domaću utakmicu Hrvatska igra 7 rujna protiv Slovenije na Poljudu.

Potom je pred Hrvatskom mjesec dana pauze, u Larnaci gostuje na Cipru 8. listopada, a tri dana kasnije u Gradskom vrtu dočekuje Slovačku.

Sredinom studenog (11.11.) Hrvatska gostuje na Malti, a onda zaključuje kvalifikacije protiv Rusije na Poljudu.

Hrvatska je već dvije utakmice odigrala na Rujevici, dvije će odigrati na Poljudu i jednu na Gradskom vrtu. Ovo će biti prve kvalifikacije u kojima Hrvatska neće nastupiti na Maksimiru. Razlog je razorni potres koji je u ožujku 2020. pogodio Zagreb i onesposobio istočnu i južnu tribinu ionako oronulog Maksimira.


Tagovi

HrvatskaHrvatska nogometna reprezentacijaRusijaRuska nogometna reprezentacijaKvalifikacije za Svjetsko prvenstvokvalifikacije za Svjetsko prvenstvo 2022. godineSvjetsko prvenstvo u nogometu Katar 2022.

Ostale Vijesti