REUTERS/Daniele Mascolo
REUTERS/Daniele Mascolo

Pozitiva pred dolazak Modrih: Milan s desetoricom uspio do tri boda u Genovi (VIDEO)

Vrijeme Čitanja: 3min | sub. 10.09.22. | 22:40

Naš Ante Rebić nije konkurirao za momčad gostiju jer se još nije dovoljno oporavio od ozljede, veliko je pitanje hoće li se vratiti u kadar do srijede

U posljednjoj subotnjoj utakmici 6. kola Serije A, sljedeći Dinamov suparnik u Ligi prvaka, Milan (San Siro, srijeda, 18.45), na gostovanju u Genovi pobijedio je Sampdoriju 2:1 igravši cijelo drugo poluvrijeme s igračem manje (isključen Leao).

Rossoneri su tako zadržali korak s Napolijem, a bez poraza je još i Atalanta koja igra u nedjelju u 12.30 protiv Cremonesea i može samostalno preuzeti vrh. Sampdoria je 18. sa samo dva boda i opet joj se smiješi borba za ostanak…

Sampdoria (4-1-4-1): Audero - Bereszynski, Ferrari, Murillo, Augello – Rincon - Villar, Leris, Sabiri, Đuričić - Caputo. Trener: Giampaolo.

Milan (4-2-3-1): Maignan - Calabria, Kalulu, Kjaer, Hernandez - Tonali, Pobega - Messias, De Ketelaere, Leao - Giroud. Trener: Pioli.

Naš Ante Rebić nije konkurirao za momčad gostiju jer se još nije dovoljno oporavio od ozljede, veliko je pitanje hoće li se vratiti u kadar do srijede.

Igralo se obostrano otvoreno, a branitelji naslova poveli su pogotkom Messiasa u 8. minuti. Vodeći pogodak Milana nakon protunapada pogledajte OVDJE.

U 12. minuti Đuričić je pogodio gredu, u 17. Rafael Leao dobio prvu javnu opomenu, zbog lakta kao alata, da budemo sudački stručni.

U 25. minuti je pogodak Charlesa De Ketelaerea poništio VAR jer je Giroud prethodno bio u zaleđu.

Prijetila je potom malo i Sampdoria, da bi pred kraj poluvremena dvije prilike imao Giroud, prvo mu je obranio Audero, a potom je Francuz promašio vrata.

Bilo je tri minute nadoknade u prvom poluvremenu, a u drugoj je zbog opasne igre svoju drugu javnu opomenu zaradio Rafa Leao. I morao napustiti igru (VIDEO).

U drugom poluvremenu, s igračem više na terenu, domaći su osjetili svoju priliku i u 57. minuti nakon centaršuta s lijeve strane Filip Đuričić je s prve vratnice glavom skrenuo loptu u mrežu Maignana za 1:1!

Pogodak srpskog reprezentativca pogledajte OVDJE.

Potom su oba trenera mijenjala, Pioli je uveo Tomorija umjesto strijelca Messiasa, Giampaolo uveo Gabbiadinija umjesto Bereszynskog.

I onda se u 66. minuti oglasio VAR, video igranje rukom nakon Giroudova udarca glavom. Francuski centarfor je izveo najstrožu kaznu i silovito pod gredu pogodio za 1:2.

Situaciju i pogodak pogledajte OVDJE.

Potom je Pioli uveo Bennacera umjesto De Ketelaerea, defenzivnog za ofenzivnog veznog, zatvaranje utakmice s igračem manje. Giampaolo je odgovorio Verreom, Quagliarellom i Vieirom umjesto Đuričića, Caputa i Villara.

U 87. minuti drama za Milan, Maignan je obranio Gabbiadiniju dva puta, drugi put prsima!

Sedam minuta nadoknade označeno je zbog dugih VAR pregledavanja, po tome je Serie A gora od HNL-a. U nervoznoj završnici požutjela su dva domaća igrača, a isključen je trener Marco Giampaolo. (R. I.)

Serie A, 6. kolo

Subota, 10. rujna

Napoli – Spezia 1:0

Inter – Torino 1:0

Sampdoria – Milan 1:2

Nedjelja, 11. rujna

Atalanta – Cremonese 12.30

Bologna – Fiorentina 15.00

Lecce – Monza 15.00

Sassuolo – Udinese 15.00

Lazio – Hellas Verona 18.00

Juventus – Salernitana 20.45

Ponedjeljak, 12. rujna

Empoli – Roma 20.45

*Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. Igraj odgovorno. 18+


Tagovi

MilanSampdoriaSerie AOlivier Giroud

Ostale Vijesti