Action images
Action images

Povremeni hrvatski reprezentativac koji je debitirao u eri Zlatka Dalića pred potpisom za sedmerostrukog prvaka Poljske

Vrijeme Čitanja: 2min | sub. 09.01.21. | 08:59

Posljednji nastup za Vatrene odradio je u Ligi nacija kad su Englezi slavili na Wembleyju rezultatom 2:1

Antonio Milić danas je otputovao u Poljsku gdje bi trebao završiti svoj transfer u Lech Poznan, javljaju belgijski mediji, a informacija je potvrđena za portal Germanijak od strane poljskih novinara.

26-godišnji branič prošao je sve mlađe uzraste hrvatske reprezentacije, a u eri Zlatka Dalića upisao je tri nastupa za Vatrene, od kojih je posljednji bio u studenom 2018. godine kada je na Wembleyju Engleska slavila rezultatom 2:1. Milić igra na mjestu stopera, može pokriti i poziciju lijevog beka, a neki treneri znali su ga koristiti i kao zadnjeg veznog što u prijevodu znači da je riječ o polivalentnom igraču, a to je nešto što većina trenera itekako cijeni.

Milić je produkt škole nogometa splitskog Hajduka, a dva mjeseca prije nego li je proslavio svoj 21. rođendan zaradio je svoj prvi inozemni transfer kad ga je u siječnju 2015. godine u svoje redove doveo belgijski Oostende za 500 tisuća eura. Nakon dvije i pol godine prelazi u najtrofejniji belgijski klub Anderlecht, dok je prošlu sezonu proveo na posudbi u španjolskom drugoligašu Rayu Vallecanu. Budući da momčad iz Madrida nije uspjela izboriti ulazak u elitni rang tamošnjeg nogometa, Milićev ugovor nije otkupljen pa se on u ljeto vratio u Anderlecht, ali ove sezone imao je velikih problema s ozljedama radi čega još uvijek nema niti jedan nastup ove sezone.

Kako bi ponovno ušao u natjecateljski ritam, Milić je blizu toga da ponovno promijeni sredinu, a kao njegova buduća destinacija spominje se Lech Poznan. Anderlecht bi ga volio prodati, Lech traži posudbu s mogućnošću otkupa, a da su blizu konačnog dogovora da se zaključiti po tome što je Milić danas otputovao u Poljsku gdje bi trebao finalizirati svoj prelazak u sedmerostrukog prvaka Poljske.

Neposredno prije svojeg debija za Vatrene, tržišna vrijednost Milića iznosila je tri milijuna eura, dok je ona danas pala za velikih 70% pa je tako on danas 'težak' 500 tisuća eura.

Budući da je Lech ovog ljeta napravio nekoliko velikih izlaznih transfera među kojima je svakako najveći onaj Jakuba Modera koji je otišao u Brighton za 11 milijuna eura, iz belgijskog kluba smatraju kako imaju itekako dovoljno novaca na svojem bankovnom računu kako bi se transfer odmah realizirao bez da ga oni Lechu prethodno 'posude'.

Hoće li se ovaj transfer u konačnici realizirati tek treba vidjeti, ali kako sada stvari stoje izgledno je kako bi Milić uskoro mogao postati novi član trenutno devete momčadi Ekrstaklase.


Tagovi

Antonio MilićtransferiAnderlechtLech PoznanEkstraklasaJupiler ligaposudba

Ostale Vijesti