Ivana Ivanović/Pixsell
Ivana Ivanović/Pixsell

Hajduče, ako prvak budeš, svi će zaboraviti da te namučio Rudeš

Vrijeme Čitanja: 3min | ned. 05.11.23. | 08:48

Fenjeraš je ozbiljno prijetio u završnici, no Bijeli su iščupali pobjedu 1-0

Hajduk je na jedvite jade svladao Rudeš 1-0 i to je ono što će se pamtiti, jer treneru Bijelih Mislavu Karoglanu najvažnija su bila tri boda kako bi na vrhu sustigao Rijeku i stvorio pritisak na Dinamo koji je igrao kasnije tijekom nedjelje. Pogotovo će se činjenica da ga je namučio Rudeš zaboraviti, bude li na kraju Hajduk prvak što mu je velika ambicija.

Prouči cjelokupnu ponudu na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

Ne igraju Bijeli dobro, nedostajali su Marko Livaja, Filip Krovinović i Dario Melnjak, no uspjeli su na 'mišiće' dobiti utakmicu jednim dobrim ubacivanjem Leona Dajaku koji je u prvom dodiru s loptom na startu drugoga dijela upisao asistenciju i pokazao se kao Karoglanov džoker s klupe.

Ostat će upamćeno da je Hajduk po prvi put u dvije i pol godine dobio prvenstvenu utakmicu bez svog najboljeg igrača Livaje, a za to je zaslužan Aleksandar Trajkovski koji je postigao svoj prvijenac za Bijele koji je na kraju i odlučio utakmicu.

Hajduk unatoč nedostacima u igri, zajedno s Rijekom drži čelnu poziciju pa se mnogi pitaju što bi tek bilo da Bijeli igraju dobro. Sam trener Karoglan nije bio zadovoljan izvedbom, ali jest podatkom što se napokon dobilo bez Livaje što je bilo jako važno prije zaostalog susreta koji slijedi s Osijekom u srijedu na Opus areni gdje bi se Hajduk pobjedom mogao odvojiti za tri boda. Vratit će se Livaja i Krovinović, Bijeli će biti jači, dok je Osijek uzdrman porazom od Gorice, no valja naglasiti da je klub s Drave upravo pod novim/starim trenerom dobio nedavno Hajduk na Poljudu nakon čega je smijenjen Ivan Leko.

Treba odati priznanje Rudešu što je odigrao dobru partiju na Poljudu, pogotovo njihovu treneru Toniju Golemu koji je umalo stvorio golem problem Hajduku. A mogao je jer su u prvom dijelu gosti imali veliku priliku Ivana Pešića, a u sudačkoj nadoknadi na kraju tri-četiri puta su opasno zaprijetili tako da je publika Hajduk ispratila zvižducima. No, ponavljamo, lošije će se partije zaboraviti ukoliko Hajduk ispuni svoj 'sveti' cilj u sezoni za koju se kaže da će prvak biti onaj tko bude najmanje loš.

Karoglan je u dva mandata bez poraza na klupi Hajduka u 15 utakmica i ako tako ostane i nakon srijede, bilo bi to za Bijele od velike važnosti. Premijera na Opus Areni susret je sezone za Hajduk, a vremena za pripremu i odmor je malo, olakotna okolnost je što su se odmorili Livaja i Krovinović.

Treneru Hajduka treba odati priznanje što je u drugom dijelu napravio određene promjene na nekim pozicijama donijelo vodstvo i u konačnici pobjedu. Da je u subotu navečer bio bilo koji drugi protivnik na Poljudu, vjerojatno ne bi završilo s tri boda, no sada je Rudeš apsolviran, treba odigrati još dvije utakmice do reprezentativne stanke (Osijek vani, Varaždin doma) te pokušati pauzu dočekati sam na prvom mjestu. Istina, Dinamo ima zaostalih utakmica i iduće kolo ide na Rujevicu, pa će i taj rezultat imati utjecaja na položaj Hajduka.



Tagovi

HajdukNK RudešMislav KaroglanToni GolemAleksandar TrajkovskiMarko LivajaFilip KrovinovićNK OsijekHrvatska nogometna liga

Ostale Vijesti