REUTERS/Craig Brough
REUTERS/Craig Brough

Povratak kojeg zazivaju navijači: Maresci očito nije suđen Celtic Park, ali zato je 'karakternom' treneru

Vrijeme Čitanja: 2min | sri. 14.06.23. | 08:56

Bez angažmana je posljednjih četiri mjeseca.

Dok je bio trener Liverpoola, a sličnu praksu nastavio je i u Celticu i Leicesteru, Brendan Rodgers bi gotovo poslije svake utakmice u kratkom intervjuu spomenuo karakter svojih nogometaša. Nebitno kojim bi rezultatom utakmica završila, mali dio vremena odvojio bi baš kako bi se osvrnuo na ponašanje svojih igrača na terenu. Engleski mediji, u sebi svojstvenom stilu, odmah su ga prozvali 'karakterni Brendan', a kako govore najnovije informacije tih istih engleskih medija, izgleda kako bi se 50-godišnji stručnjak mogao vratiti na 'mjesto sreće' budući da je u ovom trenutku veoma izgledno da postane novi/stari trener Celtica.

Prouči cjelokupnu ponudu za nogomet na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

Inače, dugo se kao glavni kandidat za klupu kultnog škotskog kluba navodio Enzo Maresca, ali izgleda kako njegove dionice sve više padaju. Podsjetimo, u životu nekadašnjeg talijanskog reprezentativca koji već neko vrijeme radi kao pomoćnik Pepa Guardiole se nedavno odvila prava drama. Njegov otac izgubio se u Istanbulu za vrijeme finala Lige prvaka, tražilo ga se više od 24 sata, u slučaj se uključila i policija, ali je na kraju sve dobro završilo te je otac Pepovog pomoćnika ipak pronađen 'živ i zdrav'.

Maresca, doduše, nije u potpunosti otpao, ali sada neki drugi kotiraju bolje od njega. Rodgers je na Celtic Parku proveo tri godine (2016.-2019.), da bi ga onda Leicester kupio za 10.5 milijuna eura što ga čini trećim 'najskupljim' trenerom na svijetu za kojeg je plaćena odšteta. Ispred njega su samo André Villas-Boas (15 milijuna eura, 2011., Porto – Chelsea) te Julian Nagelsmann (25 milijuna eura, 2021., RB Leipzig – Bayern). Ukupno je Kelte vodio u 169 utakmica, upisao je 118 pobjeda, 25 remija i 26 poraza, uz sjajnu gol razliku 377-136. Povrh svega, osvojio je sedam trofeja sa Celticom pa tako ne iznenađuje da su navijači itekako zadovoljni da se njegovo ime opet počelo povlačiti po medijima.

U svakom slučaju, Uprava još uvijek nije donijela odluku, ali izgleda kao bi 'karakterni Brendan' mogao nastaviti tamo gdje je stao prije četiri godine na Celtic Parku…

Oglas

Zaigraj odmah, Germania!


Igre na sreću mogu dovesti do ovisnosti. Igraj odgovorno.



Tagovi

Brendan RodgersCeltic

Ostale Vijesti