Davor Javorovic/PIXSELL
Davor Javorovic/PIXSELL

Povijesni uspjeh nogometašica Osijeka, na korak su do Lige prvakinja

Vrijeme Čitanja: 2min | ned. 22.08.21. | 15:25

Na Gradskom je vrtu pao favorizirani Anderlecht, sad ih čekaju Islanđanke

Ženski nogometni klub Osijek sinoć je u finalnoj utakmici kvalifikacijskog turnira Lige prvakinja, koji se održao na Gradskom vrtu, s 1:0 porazio favorizirane nogometašice belgijskog Anderlechta te izborio plasman u posljednju rundu kvalifikacija.

Osječanke su od početka dobro parirale gošćama i na poluvrijeme se, nakon tri pokušaja sa svake strane, otišlo bez pogodaka. A onda, u ranoj fazi nastavka – gol hrvatskih predstavnica. U 54. minuti, Maja Joščak ukrala je loptu na 20-ak metara od vrata suparnica i dodala Izabeli Lojna, koja postiže, uspostavit će se, pogodak koji je ekipi bio dovoljan za konačnu pobjedu.

Lojna je jedna od najefikasnijih igračica sastava kojeg vodi trener Igor Budiša, a jučer je to i potvrdila. Nogometašice Osijeka nastavile su napadati, inicijativu je pred kraj opet preuzeo Anderlecht, ali rezultat se do posljednjeg sučevog zvižduka nije mijenjao.

Ždrijeb posljednje faze kvalifikacija održao se danas u 13 sati i Bijelo-plave saznale su tko im u dvostrukom ogledu stoji na putu do ulaska među 16 najboljih ženskih klubova u Europi. Protivnik će im biti islandski Breidablik.

Pobjeda, odnosno prolazak u grupnu fazu, donijela bi im najveći uspjeh u klupskoj povijesti. Prve se utakmice igraju 31. kolovoza i 1. rujna, dok su uzvrati na rasporedu 8. i 9. rujna.



Tagovi

ŽNK OsijekLiga prvakinjaAnderlecht

Ostale Vijesti