Povećava se hrvatska kolonija u Rusiji: Bivši dinamovac seli u Ćorlukin Lokomotiv? (FOTO)

Vrijeme Čitanja: 1min | pet. 17.07.20. | 11:59

Ruski mediji pišu kako je stvar dosta ozbiljna.

Naime, za usluge standardnog hrvatskog U-21 reprezentativca, Dominika Kotarskog, zainteresirana je Lokomotiv Moskva!

Talentirani vratar koji je u siječnju 2018. godine zamijenio zagrebački Dinamo nizozemskim velikanom Ajaxom ove je sezone branio za drugu momčad Kopljanika. Ukupno je skupio 13 nastupa u Keuken Kampioen Diviziji, a primio je 22 pogotka te je u tri navrata mrežu sačuvao netaknutom.

Kotarski je samo jedan u nizu mladih igrača koji su ranije od očekivanog napustili Maksimir u posljednjih nekoliko godina. Za njegove usluge Ajax je uplatio okruglih dva milijuna eura, a Rusi špekuliraju kako je Lokomotiv spreman isti taj iznos ponuditi kako bi ga već ovog ljeta doveli u svoje redove.

20-godišnjak iz Zaboka prošao je sve mlađe selekcije hrvatske reprezentacije, a trenutno je član U-21 reprezentacije gdje se nalazi u ulozi drugog vratara pored 22-godišnjeg Adriana Šempera i 21-godišnjeg Ivana Nevistića.

Trenutno u ruskoj ligi nastupa čak osmorica Hrvata, a dolaskom Kotarskog mini kolonija bi se dodatno povećala.

Dodajemo za kraj kako bi Kotarski u početku u Lokomotivu imao ulogu rezervnog čuvara mreže budući da „jedinicu“ čvrsto drži Guilherme, ali budući da će Brazilac ubrzo napuniti 35 godina, jasno je kako trostruki prvak Rusije mora gledati u budućnost.

 

 

(foto: Ivo Cagalj/PIXSELL)

 


Tagovi

Dominik KotarskitransferiLjetni prijelazni rokAjax

Ostale Vijesti