REUTERS/David Klein
REUTERS/David Klein

Potter nagovijestio transfer Kovačića: “Igra važnu ulogu u momčadi, bio je i kapetan, ali…”

Vrijeme Čitanja: 2min | sub. 01.04.23. | 13:23

Iako ove sezone igra sjajno, hrvatski reprezentativac bi mogao napustiti Stamford Brigdge za koji mjesec…

Heroj pobjede Vatrenih u Bursi, Mateo Kovačić, ovog bi ljeta mogao napustiti redove Chelseaja. Iako mnogima nije bilo jasno kako su Plavci ove sezone doveli sve što su doveli, ovog bi ljeta radi financijskog fair-playa mogli biti prisiljeni na prodaju nekih svojih važnih igrača.

Masona Mounta se prije godinu dana gledalo kao budućeg lidera kluba, a sad se ozbiljno spominje njegov mogući odlazak u City ili Liverpool. S druge strane, Mateo Kovačić, koji je u nekim utakmicama bio i kapetan Plavaca, također je na izlaznim vratima, a sve to je sada potvrdio i trener Graham Potter.

“Pred nama je veliki izazov. Imamo veliku momčad, s puno dobrih igrača. Stvari su poprilično složene, jer ne radi se isključivo o mom mišljenju. Radi se o igraču, klubu i mnogim detaljima nad kojima ja nemam kontrolu. Sve što mogu učiniti je dati vlastito mišljenje, primjerice o Masonu kao igraču i osobi. Konkretno, imam za reći samo pozitivne stvari. Također, imam veliko poštovanje prema Mateu kao osobi. Igra važnu ulogu u momčadi, a bio je i kapetan. Ali, postoji i odnos kluba i Matea. Svijet nikada nije idealan i narednog ćemo ljeta biti prisiljeni donositi odluke s kojima se moramo nositi”, rekao je trener Plavaca uoči prvenstvenog ogleda protiv Aston Ville (subota, 18.30 sati).

Otkako je stigao u London, Potter je na klupi Chelseaja upisao 12 pobjeda, osam remija i 10 poraza. Nakon tri vezana poraza (BVB, Southampton, Tottenham), Plavci su u posljednje četiri utakmice upisali tri pobjede i jedan remi pa tako u utakmicu s Villom, s kojom su bodovno izjednačeni (38), ulaze puni samopouzdanja.

Kovačić je ove sezone zabio dva pogotka za Chelsea, igra jako dobro te u slučaju da njegova prodaja postane neminovnost, zainteresiranih klubova sigurno neće nedostajati. Prije mjesec dana su engleski mediji pisali o interesu Cityja, što ne čudi toliko kad se uzme u obzira da bi se Guardioli lako moguće moglo dogoditi da na ljeto ostane bez Gündoğana. Kovačić djeluje kao idealna zamjena za njemačkog reprezentativca, a ove riječi Pottera dodatno će potaknuti nagađanja glede budućnosti hrvatskog veznjaka. Povratak u Italiju, City ili pak neka treća opcija, tek treba vidjeti, ali dojam je da je Mateo sve bliže i bliže izlaznim vratima…



Tagovi

Graham PotterMarin KovačićChelsea

Ostale Vijesti