Nel Pavletić/Pixsell
Nel Pavletić/Pixsell

Postoje razlozi zašto su bodovi već 'upisani'. Ali, treba ih i osvojiti! (GRAFIKA)

Vrijeme Čitanja: 4min | ned. 07.04.24. | 08:00

Dinamo protiv Istre 1961 (17 sati) nastavlja lov na Rijeku. Puljani bi na tom putu trebali biti samo usputna prepreka

Svaka čast Puljanima, znaju igrati dobar nogomet, a ovog proljeća gube samo od vodećeg trojca, uz Dinamo, tek su Rijeka i Hajduk uspjeli slomiti otpor momčadi s Drosine. No, bez obzira na to, Istra 1961 trebala bi Dinamu biti samo usputna prepreka u lovu na Rijeku i naslov prvaka. Zašto? Pa, postoje razlozi zašto su bodovi već 'upisani'.

Prouči cjelokupnu ponudu za nogomet na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

Prvo, Dinamo je ohrabren i osnažen pobjedama u dva poljudska Derbija, Modri su skinuli veliki teret s leđa, pobijedili u utakmicama u kojima im je pobjeda bila jedini izlaz. I sad opet imaju sve u svojim rukama, sami odlučuju o sebi. I, ne smiju si dopustiti kiks u ovakvim dvobojima, gdje je, jednostavno, sve na njihovoj strani. Isto tako, Puljani ove sezone nisu Dinamu u tri dvoboja uspjeli zabiti niti pogodak, kao jedini klub u HNL-u. Uza sve to, stiže momčad Paola Tramezzanija pred dobro ispunjeni Maksimir, ulaznice su zadnjih dana išle jako dobro, morao je Dinamo otvoriti i tribinu Sjever gore, dakle, imat će Jakirovićeva momčad i tu prednost, veliku podršku publike. Ima gledatelja u Maksimiru na HNL-u sve više, ali pobjede u Splitu dodatno su 'zapalile' Zagreb i Dinamove navijače, svi očekuju juriš na naslov i na tom bi putu posrtaj protiv Istre bio veliki šok. Ovo je, jednostavno, utakmica u kojoj se ne podrazumijeva ništa osim pobjede!

"Oni nemaju što za izgubiti te će nam sigurno pokušati otežati posao. Sa psihološke strane, pobjede protiv Hajduka su nam vjetar u leđa. Puno toga nam se dogodilo ove sezone, ali s tim pobjedama smo vratili kontrolu te sada ovisimo sami o sebi.”, kazao je Sergej Jakirović, Dinamov trener, ne otkrivši, naravno, koga će poslati u vatru. No, ne bi trebalo biti puno rotacija u odnosu na Kup i Split, no, ne znamo hoće li i ovog puta krenuti s dvojicom napadača, ili će poljudski junak Kulenović priliku ponovno čekati s klupe. Sad kad Dinamo više nije u ritmu utakmica svaka tri, četiri dana, ima i Jakirović više prostora i kombinacija za uigravanje, ali i manje utakmica, u kojima može rotirati igrače. Zato će ih trebati pametno mijenjati, davati im minute, da netko ne bi izašao iz forme. Vjeruje da bi mogao pronaći rješenje, no, rezultat je ipak najvažniji, pobjeda protiv Puljana teški imperativ.

"Cijelo vrijeme sam ja zadovoljan, samo što po putu imate problema, a to je sasvim normalno. Ne mislim na fizički, već na psihološki umor. Neki su nam se igrači vratili, pokušat ćemo i da oni pomognu momčadi. Naša forma je sada dobra, ali može to još bolje”, razmišlja Dinamov trener.

"Svjesni smo da ništa nije gotovo, svaka utakmica nosi tri boda i mi se za svaku utakmicu maksimalno spremamo. Mi to moramo, profesionalci smo, to nam treba da dođemo do finalnog cilja. Dolaskom kolege Tramezzanija vidi se veća taktička disciplina.", dodao je Jakirović. Ne može računati na Živkovića (ozljeda) i Kaneka (kartoni), upitan je Bernauer, no, većih problema ima Talijan na Istrinoj klupi. Njemu zbog kartona nema Blagojevića, Petrusenka i Majstorovića, neki su, poput Mlinara, još u fazi oporavka. Važni igrači!

"Nedostaje nam dio momčadi, ali to nam ne predstavlja problem, jer imamo puno igrača na raspolaganju. Igramo protiv kvalitetne momčadi na njezinom stadionu, gledamo Dinamo s velikim respektom kao i sve ostale suparnike, ali bez straha. Mislim da nema smisla razmišljati o utakmicama protiv Dinama u prošlosti, ovo je nova utakmica, nova prilika, tako na to gledamo. Uvijek je gušt igrati protiv dobrih momčadi.", kazao je Tramezzani, koji se u dva navrata, kao trener Hajduka nije dobro proveo u Maksimiru, izgubio je 2-0 i 3-1. Bit će doista senzacija, iz Istrina kuta i teški kiks iz Dinamova, ako i u trećem pokušaju ne bude poražen.

MOGUĆI SASTAV DINAMA (4-2-3-1)

MOGUĆI SASTAV ISTRE 1961 (4-5-1)

Utakmica Dinama i Istre počinje u 17.00 sati (HTV 2, MaxSport 1). Glavni sudac je Igor Pajač (Sv.Ivan Zelina), pomoćnici su Ivan Mihalj (Velika Gorica) i Jerko Crnčić (Vrbovec). VAR sudac je Mario Zebec (Cestica), a AVAR Goran Pataki (Đakovo).



Tagovi

GNK DinamoIstra 1961HNLPaolo TramezzaniSergej Jakirović

Ostale Vijesti