Marko Lukunić/Pixsell
Marko Lukunić/Pixsell

Jakirović najavio ogled s Istrom 1961: “S pobjedama u Splitu vratili smo kontrolu, ovisimo sami o sebi”

Vrijeme Čitanja: 3min | sub. 06.04.24. | 12:37

Trener Dinama najavio je ogled protiv Istre 1961 te se osvrnuo na dvije pobjede protiv Hajduka

Nogometaši Dinama u dobrom raspoloženju dočekuju Zeleno-žute na svojem Maksimiru. Pretposljednju utakmicu 29.kola HNL-a odigrat će s početkom u 17 sati, a iako će se utakmica prenositi i na državnoj dalekovidnici, očekuje se da će se tribine maksimirskog stadiona lijepo napuniti.

Prouči cjelokupnu ponudu za nogomet na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

Dinamo se vraća kući nakon dva vezana slavlja protiv Hajduka na Poljudu. Prvo je Bijelima u prvenstvenom okršaju presudio Petković, da bi onda Plavima plasman u finale Kupa osigurao Sandro Kulenović. Sergej Jakirović za početak je rezimirao ta dva ogleda u kojima je njegova momčad jako dobro izgledala.

“Bilo je dosta naporno, vratili smo se kasno iz Splita, ali sve je bilo kako treba, odigrali smo dvije jako dobre utakmice, s tim da je prva bila teža s psihološke strane jer se nije smio napraviti krivi korak. To smo dobro odradili, a onda smo se dobro pripremili i za polufinale Kupa. Napravili smo neke rotacije, neke promjene u sastavu i to je dobro svima leglo, a, uostalom, vidjeli smo i mi u analizi da je to bilo dobro. Odigrali smo jako dobar prvi dio u kojem smo mogli zabiti i pokoji pogodak više, u nastavku smo sve kontrolirali, iako baš nije bio plan da se branimo. No, to je i kvaliteta Hajduka. Oni su s dugim loptama pokušali doći blizu našem golu i ugroziti nas. Zbog svega navedenog mi je bilo posebno žao što u prvom dijelu nismo zabili koji gol više, znamo kako se u nogometu sve okrene, ali na kraju smo ipak uspjeli pobijediti, ispuniti cilj te sada s velikim optimizmom gledamo na sve ono što nad slijedi do kraja sezone.”

Ove dvije pobjede su veliki vjetar u leđa.

“Što se tiče pobjeda, ova momčad je navikla igrati svaka tri ili četiri dana, to su već pokazali i dokazali. U subotu imamo još jedan trening pa ćemo onda procijeniti s kim ćemo na Istru 1961, bitno je da s energetske strane budemo dobri. Oni nemaju što za izgubiti te će nam sigurno pokušati otežati posao. Sa psihološke strane, pobjede protiv Hajduka su nam vjetar u leđa. Puno toga nam se dogodilo ove sezone, ali s tim pobjedama smo vratili kontrolu te sada ovisimo sami o sebi.”

Jakirović nije mijenjao samo igrače, već i formaciju…

“Zadovoljan sam. Cijelo vrijeme sam ja zadovoljan, samo što po putu imate problema, što je sasvim normalno. Ne mislim na fizički, već na psihološki umor. Neki su nam se igrači vratili, pokušat ćemo i da oni pomognu momčadi. Naša forma je sada dobra, ali može to još bolje”

Praktički odmah poslije utakmice s Hajdukom, trener Dinama je pričao u Istri 1961 koja igra dosta čvrsto pod vodstvom novog stratega.

"Svjesni smo da ništa nije gotovo, svaka utakmica nosi tri boda i mi se za svaku utakmicu maksimalno spremamo. Mi to moramo, profesionalci smo, to nam treba da dođemo do finalnog cilja. Dolaskom kolege Tramezzanija vidi se veća taktička disciplina. On se malo igra sa sustavima, nikad ne igra isto pa tako i mi moramo osujetiti kako će oni pokušati nas napasti. Jasno, u ovom ogledu će puno ovisiti o nama. Moramo napraviti sve da uzmemo tri boda. Znamo da njima nedostaju tri važna igrača zbog kartona pa moramo vidjeti tko će ih zamijeniti."

Tko u redovima domaćina ne konkurira za utakmicu?

"Kaneko ima kartone, Živkovića muči aduktor. To je 'donio' iz mlade reprezentacije. Moramo vidjeti kakva je situacija s leđima Bernauera koji nam je otpao na dan utakmice u Splitu, dok sve ostalo, koliko ja znam, je na dispoziciji."

Navijači su bili vjetar u leđa u Poljudu, trebalo bi ih biti sada i na Maksimiru.

"Hvala im, puno nam je značila podrška. Bio je Uskrs, ali oni su bili tu. Dalek je to put za prevaliti, ali oni su uvijek uz nas. Ostaje žal što nismo mogli s njima proslaviti pobjedu budući da nas je policija zamolila da ne bude još većih problema pa je samo Bruno kao kapetan otišao pozdraviti navijače u ime cijele momčadi."



Tagovi

Dinamo ZagrebGNK DinamoHrvatska nogometna ligaHNLIstra 1961Sergej Jakirović

Ostale Vijesti