Postigao hat-trick i postao najubojitiji veznjak u povijesti Europe

Vrijeme Čitanja: 1min | ned. 05.05.19. | 21:34

Sjajna sezona iza igrača kojega želi pola Engleske.

Nevjerojatno efikasnu utakmicu odigrali su nogometaši Sportinga na gostovanju kod Belenensesa. Sa ogromnih 8-1 porazili su domaćina, koji je u 21. minuti ostao s igračem manje, a tom pobjedom ostali su zacementirani na trećem mjestu sa šest bodova zaostatka za drugoplasiranim Portom.

Osim velike pobjede, najupečatljiviji je bio hat-trick koji je ostvario veznjak lisabonske momčadi, Bruno Fernandes. 24-godišnji Portugalac zabio je u u 70. minuti iz jedanaesterca, a potom i pet minuta kasnije iz igre na asistenciju Phellypea. Hat-trick je kompletirao u 84. minuti, a to mu je bio 19. prvenstveni pogodak ove sezone.

Ako golovima u prvenstvu pridodamo 3 gola u Europskoj ligi te 9 u dva kupa, dolazimo do brojke od 31 zgoditka Brune Fernandesa u svim klupskim natjecanjima, što ga čini najboljim strijelcem među veznjacima u jednoj sezoni u povijesti Europe. Mnogima kroz memoriju prođu fantastične sezone Franka Lamparda (2009./10.) i Yaye Tourea (2013./14.), kada su postigli 22 prvenstvena gola (Lampard), odnosno 20 (Toure), ali u svim natjecanjima, Englez je ukupno dogurao do brojke 27 te sezone, dok je nekadašnji reprezentativac Obale Bjelokosti poentirao samo još 4 puta pored engleskog prvenstva.

Uz 31 gol ove sezone, Fernandes je zabilježio čak 17 asistencija, a interes Manchester Citya i Uniteda, kao i Tottenhama i Liverpoola, nimalo ne čudi. Trenutna vrijednost prema Transfermarktu iznosi 35 milijuna eura.

 

 

(Foto: Reuters)


Tagovi

Bruno Fernandes

Ostale Vijesti