REUTERS/Ricardo Moraes
REUTERS/Ricardo Moraes

Posrtaj slavne Boce Juniors: Prije nekoliko tjedana igrali finale Južne Amerike, a sada se vraćaju u natjecanje koje nisu igrali od 2014.

Vrijeme Čitanja: 2min | uto. 28.11.23. | 07:37

Boca Juniors ove sezone ostvarila je neuspjeh u sva četiri natjecanja u kojima je igrala.

Jedan od najtrofejnijih nogometnih klubova svih vremena Boca Juniors iz Buenos Airesa prije nešto manje od mjesec dana igrala je svoje 12. finale Cope Libertadores (rekordJužne Amerike), ali nije uspjela stići i do rekordnog sedmog naslova. U dvoboju na Maracani u Rio de Janeiru, brazilski Fluminense, koji domaće utakmice igra na slavnom brazilskom stadionu, svladao je Bocu Juniors s 2-1 nakon produžetaka i prvi put u svojoj povijesti popeo se na krov Južne Amerike.

No, ako zanemarimo plasman u finale Cope Libertadores (naposlijetku i poraz), ova sezona neće ostati u najljepšem pamćenju za navijače slavnog argentinskog kluba. Osim što nisu stigli do naslova prvaka Južne Amerike, prvenstvo Argentine završili su na sedmom mjestu, što je i dobar učinak, ako uzmemo u obzir da su u posljednjih šest kola ostvarili 16 od mogućih 18 bodova. Boca Juniors izgubila je u polufinalu Liga kupa od Estudiantesa, no šansu za plasman u iduće izdanje Cope Libertadores (2024.) imali su još preko Liga kupa. Međutim, Boca Juniors završila je na sedmom mjestu svoje skupine tog natjecanja te će se od iduće sezone natjecati u Copi Sudamericani, drugom po jačini međunarodnom natjecanju u Copi Americi.

Prouči cjelokupnu ponudu za nogomet na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

Boca će tako prvi put nakon 2017. propustiti nastup u Copi Libertadores u kojoj je u posljednjih šest godina u dva navrata igrala finale i još u dva navrata stigla do polufinala. Ovo će im, također, biti prvi nastup u Copi Sudamericana nakon 2014. godine kada ih je u polufinalu natjecanja pobijedio najveći rival River Plate.

Boca Juniors je inače u dva navrata osvojila Copa Sudamericanu, 2004. i 2005., u najplodonosnijem periodu Bocine povijesti. U prvom destljeeću 21. stoljeća slavni klub iz Buenos Airesa osvojio je četiri Cope Libertadores, dvije Cope Sudamericane, tri Recope Sudamericane i dva Interkontinentalna kupa, odnosno 11 međunarodnih trofeja.

Pred Edinsonom Cavanijem i društvom slijedi godina iskupljenja za, ispostavilo se, crnu 2023. godinu u kojoj je Boca završila sedma u prvenstvu i Liga kupu, ispala u polufinalu Kupa te, dakako, finalu Cope Libertadores....

Oglas

Zaigraj odmah, Germania!


Igre na sreću mogu dovesti do ovisnosti. Igraj odgovorno.



Tagovi

Boca JuniorsCopa SudamericanaCopa LibertadoresEdinson Cavani

Ostale Vijesti