REUTERS/Sergio Moraes
REUTERS/Sergio Moraes

VIDEO Copa Libertadores: Flu prvi put prvak Južne Amerike!

Vrijeme Čitanja: 2min | sub. 04.11.23. | 23:55

Finale Kupa osloboditelja odlučeno je tek nakon proužetaka

Brazil slavi, Rio noćas ne spava, Maracana gori, Fluminense je prvak Amerike! Prvi put je klub iz Rio de Janeira osvojio naslov prvaka južnoameričkog kontinenta pobijedivši na prepunoj Maracani, inače stadionu svog najvećeg rivala Flamenga, atrgentinskog predstavnika Bocu Juniors 2-1 (1-1) nakon produžetaka. Ne plači, Argentino, ne možeš ove sezone sve osvojiti… Boca je tako ostala na sedam naslova i nije se izjednačila s Independienteom.

Prouči cjelokupnu ponudu za nogomet na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

Brazilskog predstavnika u vodstvo je doveo pogotkom nakon povratne lopte s desnog boja 35-godišnji German Cano u 36. minuti, a nakon točno toliko sljedećih minuta izjednačio je dalekometnim udarcem ljevicom desni bek momčadi iz Buenos Airesa Luis Advincula. Do isteka četiri minute sudačke nadoknade rezultat se više nije mijenjao i moralo se u produžetke…

U 99. minuti volej Johna Kennedyja i Flu je poveo za 2-1, druga javna opomena strijelcu i momčad Fernanda Diniza morala je nastaviti s igračem manje. No, u 105. minuti VAR je odlučio da je start Franka Fabre za crveni karton te se zadnjih 15 minuta i ponovno četiri nadoknade igralo 10 protiv 10. Unatoč pritisku Boce ostalo je 2-1, Fernandez je u 114. minuti mogao povisiti na 3-1, ali je pogodio vratnicu… Prije 15 godina Flu je izgubio finale na 11-erce, sad ih je izbjegao!

Pogotke pogledajte OVDJE (Arenasport). (ri)


 


Tagovi

Copa LibertadoresFluminenseBoca Juniors

Ostale Vijesti