REUTERS/Pablo Morano
REUTERS/Pablo Morano

Poraz u finalu Copa Libertadoresa koštao ga posla: Trener Boce podnio ostavku

Vrijeme Čitanja: 2min | pon. 06.11.23. | 08:22

Vijest o trenerovom odlasku znala se čim je momčad Xeneizea nakon poraza od Fluminensea sletjela u Buenos Aires, pišu argentinski mediji

Jorge Almirón je u finalu Copa Libertadoresa protiv Fluminensea znao da njegova sudbina u klubu ovisi o rezultatu tog finala. Uz ugovor potpisan do 31. prosinca, trener je znao da njegova budućnost u potpunosti ovisi o onome što će se dogoditi na Maracani, a dogodio se - poraz. Nakon toga je trener odlučio skončati agoniju i podnio je ostavku samo 24 sata nakon utakmice u Rio de Janeiru.

Prouči cjelokupnu ponudu na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

Vijest o trenerovom odstupanju znala se u nedjelju navečer, čim su se vratili u Buenos Aires. Čak ni tisuće navijača koji su došli u Ezeizu dati podršku momčadi unatoč padu nije promijenio odlučnost trenera koji je napustio klupu sedam mjeseci nakon što ju je preuzeo.

Nekoliko sati kasnije, iza 23 sata, klub se oglasio kratkim priopćenjem na društvenim mrežama u kojem su potvrdili informaciju:

"Klub Atlético Boca Juniors obavještava članove i simpatizere da je ove nedjelje, 5. studenog, iza 21 sat, Jorge Almirón izvijestio da je njegov stručni stožer, s ugovorom do kraja sezone, donio je osobnu odluku da više neće biti trener. Naš klub cijeni sve što su nam pružili i želi im puno uspjeha u budućnosti.”

Tamošnja se javnost i nije pretjerano čudila ostavci. Kažu, penali i Sergio Romero bili su ti koji su održavali momčad tijekom odlučujućih dijelova sezone.

Oglas

Zaigraj odmah, Germania!


Igre na sreću mogu dovesti do ovisnosti. Igraj odgovorno.



Tagovi

Boca JuniorsJorge Almiron

Ostale Vijesti