REUTERS/Ricardo Moraes
REUTERS/Ricardo Moraes

Ponovno zajedno: Neymar i Messi suigrači nakon četiri godine

Vrijeme Čitanja: 2min | uto. 10.08.21. | 16:35

Nogometna romantika se nakon Barcelone nastavlja u Parizu

Neymar, najbolji brazilski nogometaš današnjice, Barcelonu je u ljeto 2017. zamijenio Parizom u do danas najvrjednijem transferu u povijesti nogometa. PSG je pristao na uvjete Španjolaca te iskeširao čak 222 milijuna eura, a krilni napadač napustio je trio MSN i tako zaključio svoju epizodu na Camp Nou. Danas 29-godišnji Neymar u 186 službenih nastupa za Blaugranu od dolaska iz Santosa 2013. postigao 105 pogodaka i dodao 76 asistencija, osvojivši jednu Ligu prvaka, dva naslova La Lige i tri Španjolska kupa.

Bilo je to iznimno uspješno vrijeme za klub, ali su njegovim odlaskom malo-pomalo stvari u Barci počele kretati nizbrdo. Luis Suarez u Atletico Madrid otišao je još prošle godine, a neki dan je postalo jasno da u momčadi neće ostati ni ponajbolji nogometaš današnjice, Lionel Messi. Međutim, iako je to tužan rasplet priče za zagrižene navijače ekipe koju danas vodi Ronald Koeman, iz svega se ipak izrodilo nešto romantično.

Naime, Messi je potpisao za PSG i Argentinac će ponovno biti sugirač Neymara u jednom klubu. 34-godišnjak iz Rosarija u 778 službenih nastupa za Blaugranu osvojio je sve što se može osvojiti, postigao nevjerojatna 672 gola i dodao za njih još 305, ali, kao što su mediji masovno javljali posljednjih dana, zbog financijskih regulacija nije mogao ostati u svom jedinom dosadašnjem seniorskom klubu u karijeri.

Neymar je u klupskoj karijeri zabio ukupno 262 pogotka u službenim utakmicama, što znači da je dvojac blizu tome da zajedničkim snagama prevale brojku od tisuću klupskih golova, sada su na 924. S obzirom na to da Messi već dolaze u pozne nogometne godine, njegova je vrijednost na Transfermarktu danas procijenjena na 80 milijuna eura, dok je Brazilac vrijedan ravno 100 milijuna eura.

Iako će tako nakon četiri godine ponovno obući isti dres, posljednje druženje imali su baš nedavno. Naime, susreli su se u finalu Copa Americe, u kojoj su Argentinci slavili rezultatom 1:0 i Messiju donijeli prvu repezentativni trofej u karijeri.


Tagovi

Paris Saint-GermainLionel MessiNeymarBarcelona

Ostale Vijesti