REUTERS/David Klein
REUTERS/David Klein

Ponikao je u Real Madridu, igrao još za Cagliari, Betis i Atletico, a pet minuta slave dočekao je s 35 na leđima

Vrijeme Čitanja: 2min | pet. 17.03.23. | 09:22

Amorimu se poslije utakmice odmah javio Mourinho, a talentirani trener otkrio je i što mu je napisao The Special One.

Svi oni stariji ljubitelji FM-a jako dobro znaju tko je Antonio Adan. Danas ovaj stasiti vratar ima 35 godina, boje Sportinga brani od 2020., a iako nikada nije upisao nastup za Furiju te je na golu 'svog' Real Madrida skupio tek 18 utakmica (uz devet čistih mreža) u četiri sezone koliko je proveo u prvoj momčadi, on je svojih 'pet minuta slave' dočekao ovog četvrtka kad je njegov Sporting izborio plasman u četvrtfinale Europske lige.

Zeleno-bijeli su svladali Topnike. U Londonu, pred oko 60 000 gledatelja. Igrali su sjajno, nisu se 'prestrašili' utakmice protiv vodeće momčadi Premier lige te su na kraju, kad se podvuče crta, zasluženo prošli dalje.

Odluka o putniku stigla je nakon udaraca s bijele točke. Prvih sedam izvođača je bilo precizno, da bi onda u četvrtoj seriji udarac Martinellija sjajno pročitao kapetan Sportinga. Loptu je potom uhvatio Nuno Santos koji je zadržao smirenost te je poslao Portugalce u četvrtfinale.

No, heroj utakmice bio je Antonio Adan. Topnici pored njega nisu mogli praktički ništa, na utakmici je upisao sedam obrana (uključujući dvije u produžecima) te je jučer napokon dočekao svojih 'pet minuta slave'.

Osim Adana, koji je najbolje trenutke svoje karijere proživljava u Sportingu, velike zasluge u prolasku Arsenala zaslužuje i Ruben Amorim, 38-godišnji trener koji je već neko vrijeme povezuje s brojim europskim velikanima.

„Englezi me zovu novi Mourinho? Hvala, ali ne ide to tako, Mourinho je samo jedan, njega se ne može zamijeniti, on je unikat“, rekao je Amorim poslije utakmice pa dodao:

„Znate, upravo mi je poslao poruku. Napisao je kako su i Stari (Mourinho, op.a.) i Mladi (Amorim) prošli dalje.“

Zanimljivo, Amorim je navodno bio veoma blizu klupe Chelseaja kad je Tuchel dobio otkaz. No, na kraju su se Plavci odlučili za Pottera, dok se sada za nadarenog portugalskog trenera govori da bi mogao postati novi trener Tottenhama. Ako Conte ode na kraju sezone, Levy kreće po Amorima!

„Ponosan sam, ali malo i uznemiren jer ne razumijem zašto ovako ne možemo igrati svakog vikenda“, rekao je na konferenciji za medije Portugalac.

Trener koji ima 38 i vratar koji ima 35 su jučer izbacili Arsenal iz Europske lige. Arteta zaista nije imao sreće, do 21. minute je bio prisiljen zamijeniti i desnog stopera i desnog beka, ali sve to mu nije preveliki alibi. Njegova momčad bila je favorit, on je toga svjestan te poslije utakmice nije tražio nikakve alibije.

„Veliki udarac za na, zaista smo htjeli proći dalje. Pokušavali smo, ali… U svakom slučaju, čestitam Sportingu. Dvije rane izmjene su nas malo poremetile. Previše smo gubili lopte, a kad smo i bili u onom našem momentumu, naprosto to nismo mogli naplatiti. Jedanaesterci? Lutrija, moglo je i na njihovu i na našu stranu. Ovaj put je otišlo na njihovu“, kratko je poručio Arteta.



Tagovi

SportingArsenalEuropska liga

Ostale Vijesti