Photo: Sanjin Strukic/PIXSELL
Photo: Sanjin Strukic/PIXSELL

Poljska ima novog izbornika: Pobijedio je Bjelicu u utakmici u kojoj je briljirao 17-godišnji Gvardiol, ali pamti po lošem Biuka i Ljubičića

Vrijeme Čitanja: 1min | sri. 20.09.23. | 09:27

Nasljednik Fernanda Santosa ima iskustva s hrvatskim momčadima

Dosadašnji izbornik mlade poljske nogometne reprezentacije Michal Probierz (50) imenovan je novim izbornikom najbolje poljske vrste nakon što je prošlog tjedna s te dužnosti otpušten Fernando Santos.

Prouči cjelokupnu ponudu za nogomet na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

Santos je dobio otkaz nakon 0-2 poraza od Albanije nakon kojega je Poljska došla u vrlo nezavidnu poziciju u skupini E kvalifikacija za EURO 2024. Poljska je trenutačno četvrta u skupini sa šest osvojenih bodova iz pet utakmica, za vodećom Albanijom zaostaje četiri boda, za drugom Češkom i trećom Moldavijom po dva, a plasman na EURO izborit će dvije prvoplasirane reprezentacije.

"Smatramo kako je Probierz najbolje rješenje. Želimo mu svu sreću", kazao je predsjednik Poljskog nogometnog saveza Cezary Kulesza.

Photo: Srecko Niketic/PIXSELLPhoto: Srecko Niketic/PIXSELL

Inače, Probierz je vodio Cracoviju u pripremnoj utakmici protiv Dinama 2019. u Murskoj Soboti, pobijedio tadašnju momčad Nenada Bjelice 1-0, ‘modri’ su igrali bez 12 važnih igrača (Livaković, Stojanović, Moharrami, Theophile, Ademi, Šunjić, Moro, Majer, Gojak, Olmo, Kadzior i Petković), a dojmljivu partiju na lijevom boku pružio je tada 17-godišnji Joško Gvardiol, kojem su to bile prve pripreme sa seniorima.

Tri godine kasnije, ujesen 2022., Hrvatska U21 pod vodstvom Igora Bišćana svladala je u Puli Poljsku U21 Michala Probierza 3-1, zabili su Biku (2) i Ljubičić.

Oglas

Zaigraj odmah, Germania!


Igre na sreću mogu dovesti do ovisnosti. Igraj odgovorno.


(Hina, G) 


Tagovi

Michal Probierzpoljska nogometna reprezentacijaNenad BjelicaJoško GvardiolKvalifikacije za Euro 2024Euro 2024

Ostale Vijesti