'Pola' Engleske igralo prijateljske: Stoke izgubio, Gomis zabio prvijenac

Vrijeme Čitanja: 2min | sri. 30.07.14. | 10:18

Velik broj engleskih premierligaša, a pogotovo članova Championshipa, sinoć je igrao kontrolne utakmice...

Od društva iz elitnog ranga, za početak vrijedi izdvojiti pobjedu 2:0 Swanseaja kod niželigaša Exetera, a razlog je prvijenac velikog pojačanja Bafetimbija Gomisa, koji je u klub iz Walesa stigao poslije isteka ugovora s Lyonom.

Stoke City je na njemačkoj turneji, gdje niti u trećoj utakmici nije uspio doći do pobjede. Premda su protiv Schalkea početkom drugog dijela poveli golom novopridošlog Bojana Krkića, momci Marka Hughesa na kraju su doživjeli poraz. Njemačka momčad preokrenula je golovima Matipa i Barnette.

Crystal Palace se pak nalazi u Sjedinjenim Američkim Državama, gdje su se lako obračunali s klubom pod imenom Richmond Kickers. Bilo je 3:0 za Palace, uz strijelce Ramagea, Murraya i Chamakha. Sunderland je u Španjolskoj igrao kod tamošnjeg drugoligaša Huelve i dobio jedva 1:0, pogotkom Mandrona s bijele točke u 78. minuti. QPR i Burnley su na Otoku i oboje su gostovali kod trećeligaša. QPR je s Leyton Orientom odigrao 2:2, a za premierligaša su poentirali Hoilett i Joey Barton. Burnley je poražen od Prestona s 1:2, no utjeha im je već treći zgoditak u pripremnom periodu napadača Lukasa Jutkiewicza, dovedenog iz Middlesbrougha.

Što se drugoligaša tiče, težak poraz na svom travnjaku doživio je Brentford od Osasune. Španjolci su slavili sa čak 4:0, postigavši sve golove u drugom poluvremenu. Reading je igrao 0:0 kod Stevenagea, a pobjede su protiv niže rangiranih klubova upisali redom Leeds, Ipswich, Huddersfield, Birmingham, Wolves, Rotherham, Derby County i Bournemouth. Najuvjerljiviji je bio Birmingham koji je sa 4:0 svladao Notts County, uz dva gola napadačkog pojačanja Claytona Donaldsona.

(Foto: Action Images)


Tagovi

Swansea CityStoke CityCrystal PalaceSunderlandQPRBurnley

Ostale Vijesti