Sasa Miljevic/PIXSELL
Sasa Miljevic/PIXSELL

Pojačanje u sredini vezne linije: U Istru 1961 stiže kapetan slovačke U21 reprezentacije!

Vrijeme Čitanja: 2min | pet. 09.06.23. | 10:56

Dvije godine proveo je u West Hamu, a od Hrvata su mu suigrači bili Balić i Divković.

Iako se i dalje ne zna tko će biti nasljednik Gonzala Garcije, u Puli se zna tko bi trebao naslijediti Facunda Caseresa koji će, prema svemu sudeći, uskoro napustiti istarskog prvoligaša. Riječ je o Sebastianu Nebyli, 21-godišnjem središnjem veznjaku i kapetanu U21 reprezentacije Slovačke.

Prouči cjelokupnu ponudu za nogomet na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

Nebyla je prve nogometne korake napravio u Tranvi, potom je 2018. otišao u mlađe kategorije West Hama gdje se zadržao dvije godine, da bi onda posljednje tri sezone bio standaradan prvotimac DAC Dunajske Strede. U Istru 1961 dolazi kao slobodan igrač, njegov transfer je već 'procesuiran' od strane TM-a te se sada čeka samo službena potvrda posla.

Prošao je kroz sve mlađe uzraste slovačke reprezentacije, za DAC je odigrao ukupno 63 utakmice, a osim pozicije središnjeg veznog igrača može biti upotrebljiv i kao desno krilo. U prošloj sezoni je za DAC, gdje je ranije svlačionicu dijelio s Andrijom Balićem i Markom Divkovićem, upisao 27 nastupa u svim natjecanjima te bi njegov potpis trebao biti pokazatelj u kojem smjeru Istra 1961 želi ići u budućnosti.

Inače, o novom treneru zasad nema konkretnih informacija. Pričalo se o Goranu Tomiću, ali to nije realno, dok se sada sve više potenciraju dva imena iz hajdučkog bazena – Marijan Budimir i Mislav Karoglan. Budimiru je istekao ugovor, a budući da je nakon pobjede nad juniorima BVB-a predsjednik Hajduka istaknuo kako bi za njega bilo najbolje da na kraju sezone ode, Istra 1961 se u ovom trenutku nameće kao logičan izbor. Karoglan je pak u 10 utakmica na klupi Hajduka, nakon što je prethodno asistirao Gustafssonu i Dambrauskasu, upisao sedam pobjeda i tri remija pa je tako samo pitanje trenutka kad će dobiti priliku 'na dulje staze' graditi svoju trenersku karijeru u nekom drugom klubu. Nije nemoguće ni da se u Istri 1961 odluče ponovno dati priliku nekom strancu budući da se Garcia pokazao kao pun pogodak, ali iako su temperature sve više, u ovom trenutku su svi oko kluba zakopčani do grla.

Podsjetimo, Istru 1961 su nedavno napustili Marin i Kopljar, prije njih Mahmoud, Marešić i Boultam, a očekuje se da će se i u narednim danima biti objava novih odlazaka. Ali i dolazaka. Nebyla je, očito, prvoj pojačanje za sljedeću sezonu. Tko će biti drugo, treće i četvrto? Na to pitanje odgovor ima samo Saša Bjelanović

Oglas

Zaigraj odmah, Germania!


Igre na sreću mogu dovesti do ovisnosti. Igraj odgovorno.



Tagovi

Istra 1961Saša BjelanovićLjetni prijelazni rok 2023

Ostale Vijesti