Marko Prpic/Pixsell
Marko Prpic/Pixsell

Pojačanje u lovu na HNL: Bivši igrač Rijeke, Union Berlina i Varaždina potpisao za Šibenik

Vrijeme Čitanja: 1min | čet. 11.01.24. | 11:34

Za Union je odigrao čak 128 utakmica, a s Rijekom je dva puta osvojio Hrvatski nogometni kup

Klub sa Šubićevca doveo je veliko pojačanje u lovu na povratak u Hrvatsku nogoemtnu ligu. Kako je klub službeno potvrdio na službenoj stranici, Roberto Punčec novi je igrač Šibenika. Ovaj 32-godišnji stoper na Šubićevac stiže kao slobodan igrač, a posljednji angažman imao je u bugarskom Botevu.

Prouči cjelokupnu ponudu na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

Punčec je karijeru započeo u Trnju iz Trnovca nakon čega odlazi u Varteks (kasnije Varaždin) čiji je član bio od 2002. do 2011. U Varaždinu je upisao 53 nastupa te kao jedan od najvećih talenata i standardni prvotimac mlađih kategorija reprezentacije Hrvatske odlazi u Maccabi Tel Aviv. Nakon Izraela, Punčec potpisuje za Union Berlin gdje provodi četiri sezone sa 128 odigranih utakmica.

U ljeto 2017. godine, Punčec se vraća u Hrvatsku te postaje članom Rijeke s kojom dva puta osvaja Rabuzinovo sunce. U dvije i pol sezone na Rujevici odigrao je 77 utakmica, a dobre igre donijele su mu inozemni angažman u SAD-u, točnije Sporting Kansas City.

Nakon dvije odrađene sezone, slijedi povratak u Europu, bio je član Boteva iz Plovdiva, s kojim je čak zaigrao u kvalifikacijama za Konferencijsku ligu. S Botevom se službeno rastao početkom rujna prošle godine, a u Šibenik stiže kao slobodan igrač.

Ugovor s Narančastima potpisao je do lipnja 2025.godine. (I.M.)

Oglas

Zaigraj odmah, Germania!


Igre na sreću mogu dovesti do ovisnosti. Igraj odgovorno.



Tagovi

Roberto PunčecNK ŠibenikPrva nogometna ligatransferitransferi uživonogometni transferi

Ostale Vijesti