Hrvoje Jelavic/PIXSELL
Hrvoje Jelavic/PIXSELL

Poginuli časno u fantastičnom ambijentu

Vrijeme Čitanja: 3min | pet. 26.08.22. | 08:59

Ostaje žal na ždrijeb u ovoj fazi natjecanja i osjećaj da se bilo tko drugi na suprotnoj strani mogao proći.

Biti bez nekih drugih stvari je bolje nego biti bez sreće, kaže stara izreka, a tako bi se mogao opisati Hajdukov europski put ovog ljeta. Iako je nedostajalo i drugih stvari, sreća je faktor koji ih je mogao nadomjestiti, ali nije. Ima i toga da se sreća umori kad nekog dugo nosi na leđima, a ždrijeb kojeg je Hajduk dobivao prijašnjih godina bio je sretan samo je izvedba bila katastrofalna i loša.

Kad su kuglice odlučile da će Bijeli igrati u playoffu s Villarrealom, ako i kad prođu Vitoriju, nije se davalo velikih šansi za prolaz u grupnu fazu. Realno gledajući Villarreal je momčad koja s obzirom na ogromnu razliku u kvaliteti ne bi ni trebala igrati u ovoj fazi natjecanja Konferencijske lige. Radi se o momčadi koja je u posljednje dvije godine igrala finale Lige prvaka i osvojila Europsku ligu, a uz to svakog vikenda igra protiv klubova poput Real Madrida, Barcelone, Seville i drugih.

Uz sve činjenice koje su na strani Žute podmornice jasno je zašto je to bio najnesretniji mogući ždrijeb u playoffu Konferencijske lige. Ne bi pretjerali kad bi rekli da su glavni favoriti za osvojiti ovo natjecanje u ovoj sezoni. Stoga očekivanje i iščekivanje čuda bilo je jedino preostalo za Hajduk u takve dvije utakmice.

Bijeli se realno nisu osramotili protiv ove momčadi, a na ispunjenom Poljudu uz fanatičnu podršku s tribina odigrali su solidnu utakmicu. Davali su momci u bijelom sve od sebe, pokazivali jaku želju da naprave neki preokret nakon poraza u Valenciji. Pritiskali su visoko obranu Villarreala, svi su bili angažirani u svim fazama igre. Pokušavali su i brojnim udarcima ugroziti Reinu, ali nije prolazilo. Vidjelo se u prvom dijelu da ni Unaiju Emeryju nije bilo svejedno s obzirom na angažiranost koju je pokazivao uz crtu.

Villarreal je momčad koja ne ostavlja puno prostora, a i ono što im promakne ako ne kaznite oni će kazniti vas. Tako se i dogodilo, ponovno su pala dva zgoditka iz minimalnih prilika na jednostavno račun veće klase igrača Villarreala. Kazat će neki da je Žuta podmornica igrala s drugom momčadi, ali i zaboraviti da se radi o klubu koji je među top 20 Europe. Kao takvi moraju imati roster kvalitetnih igrača s kojim mogu biti među tih 20 najboljih u Europi, ne samo njih 11 već i zamjene koje mogu uskočiti u bilo kojem trenutku. Tu je i sjajni trener Unai Emery, čovjek kojem su ovakva natjecanja forte. Stoga uz sve sagledane segmente Bijelima se nema gotovo ništa za zamjeriti. Ispali jesu, ali protiv momčadi koja je jednostavno za nekoliko klasa kvalitetnija.

Toga su bili svjesni i navijači nakon utakmice koji su pružali glasnu podršku hajdukovcima od prve do zadnje minute, ali i nakon posljednjeg sučevog zvižduka. Ambijent i atmosfera koju smo sinoć doživjeli na Poljudu bili su stvarno fantastični i šteta da ove sezone više nećemo osjetiti takav podražaj u europskim natjecanjima s Bijelima.

Nadamo se da će od iduće ovakve utakmice igrati češće, ostaje žal na ždrijeb u ovoj fazi natjecanja i osjećaj da se bilo tko drugi na suprotnoj strani mogao proći.

 


Tagovi

HajdukVillarrealKonferencijska liga

Ostale Vijesti