Miroslav Lelas/PIXSELL
Miroslav Lelas/PIXSELL

Hajduk se oprostio od Europe porazom od Villarreala, srce je htjelo, ali razlika u kvaliteti je prevelika

Vrijeme Čitanja: 3min | čet. 25.08.22. | 23:05

Dobro su počeli Bijeli, ali su se onda 'ispuhali', što su gosti iskoristili.

Villarreal je ponovno slavio protiv Hajduka. Potvrdila je Žuta podmornica na Poljudu u uzvratu playoffa Konferencijske lige s 0:2 prolaz u skupine Konferencijske lige.

Hajduk je u utakmicu krenuo fanatično nošen jakom podrškom s ispunjenih tribina. Stadion je bio rasprodan, navijanje fantastično od prve do zadnje minute. Pokušavali su Bijeli s receptima koje su dobivali u najavama s udarcima, borbom i željom, ali to nije bilo dovoljno za momčad kvalitete Villarreala.

Žuta podmornica jednostavno je prejaka momčad za gotovo sve klubove u ovoj fazi natjecanja Konferencijske lige. Igrali su polufinale Lige prvake prošle sezone, osvojili Europsku ligu pretprošle. Stoga je i suludo više ponavljati s kakvom kvalitetom raspolaže Unai Emery. Razina je to s kojom se Hajduk još uvijek nije spreman nositi. Ambicije za ovu sezonu bile su velike u Europi, ali sreće u ždrijebu jednostavno nije bilo.

Kako smo rekli pokušali su se nametnuti u presingu, pronaći rupu i grešku Villarreala, ali nije je bilo. Zato je bila dovoljna tek jedna situacija slična onoj u Valenciji. Pedraza je krenuo po lijevoj strani nakon greške Grgića u sredini. Pokušao je ubaciti, pogodio Mikanovića, a onda se izvukao na udarac s odbijanca ii pogodio suprotno rašlje desnom nogom za 0:1.

Nastavio je Villarreal prijetiti i u drugom dijelu, a Emery se odlučio i tad uvoditi postepeno prvotimce koje je odmarao u prvom. Imali su nekoliko zanimljivih prilika, spašavali su Elez, Awaziem i Kalinić, a onda je Lovre loše reagirao kod drugog gola. Grgić je izgubio loptu na polovici Villarreala, a Chukwueze je krenuo u kontru. Vukao je dugo, a onda opalio s ruba kaznenog prostora. Činilo se da Kalinić ima tu loptu, ali se odbila preko njega do mreže za 0:2.

Do kraja je Hajduk u nekoliko navrata još pokušavao, ali bez uspjeha. Dojam je da je Emery odlučio sa svojom momčadi odraditi tek toliko za zaključiti susret. Mogli su možda zabiti i još koji gol, ali Awaziem je bio na razini i čistio opasnosti na svojoj polovici.

Posljednjeg sučevog zvižduka pjesma s tribina nije stala. Naprotiv navijači su dali podršku igračima koji su odigrali sa željom i borbeno danas. Bijelima sad ostaje okrenuti se prvenstvu, a Villarreal čeka borba na tri fronta.

Hajduk – Villarreal 0:2

Stadion: Poljud, Split. Gledatelja: 30 000

Strijelci: 0:1, Pedraza (37.), 0:2 Chukwueze (56.)

Žuti kartoni: Mikanović 19. (Hajduk)/ Coquelin 21., Moreno 78., Cuenca 89. (Villarreal)

Glavni sudac: Andris Treimanis, pomoćnici: Haralds Gudermanis, Aleksejs Spasjoņņikovs ,četvrti sudac: Aleksandrs Golubevs (svi Latvija)

Sastavi:

Hajduk (4-2-3-1): Kalinić - Mikanović (od 60. Lovrencsics), Awaziem, Elez (od 79. Simić), Melnjak (od 79. Čolina) - Fossati (od 66. Vuković), Grgić - Sahiti (od 60. Mlakar), Krovinović, Biuk - Livaja

Villarreal (4-4-2): Reina - Kiko Fomenia (od 80. Foyth), Mandi, Cuenca Barreno, Pedraza (od 80. Torres) - Chukwueze, Parejo, Coquelin (od 46. Capoue), Baena - Lo Celso (od 58. Morales), Nicolas Jackson (od 58. Moreno)

Konferencijska liga, playoff, uzvrati

Četvrtak, 25. kolovoza

AIK – Slovacko 0:1 (0:3)

Basel – CSKA Sofia 2:0 (0:1)

Cluj – Maribor 1:0 (0:0)

H. Beer Sheva – Univ. Craiova 2:1 (regularan dio 1:1) (1:1)

MOL Fehervar – Köln 0:3 (2:1)

Slavia Prag – Rakow 2:0 (regularan dio 1:0) (1:2)

Twente – Fiorentina 0:0 (1:2)

Viborg – West Ham 0:3 (1:3)

Viking – FCSB 1:3 (2:1)

Wolfsberger – Molde 0:4 (1:0)

Anderlecht – Young Boys 1:1 (nakon regularnog dijela 0:1) (1:0)

Ballkani – Shkupi 1:0 (2:1)

Hamrun – Partizan 3:3 (1:4)

Nice – M. Tel Aviv 2:0 (nakon regularnog dijela 1:0) (0:1)

Dudelange – Lech 1:1 (0:2)

Slovan – Zrinjski 3:1 (1:0 nakon regularnog dijela) (0:1)

Antwerp – Basaksehir, 1:3 (1:1)

Linfield – RFS 1:2 (nakon regularnog dijela 1:1) (2:2)

Gil Vicente – AZ Alkmaar 1:2 (0:4)

Hajduk – Villarreal, 2:0 (2:4)

Rapid Beč – Vaduz, 0:1 (1:1)

U zagradama su rezultati prvih nadmetanja.

*Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. Igraj odgovorno. 18+


Tagovi

HajdukVillarrealKonferencijska liga

Ostale Vijesti