Počinje odmazda: Pola udarnog sastava napušta Napolijev brod

Vrijeme Čitanja: 2min | pet. 24.04.20. | 10:35

Predsjednik Napolitanaca u svađi je s polovicom igrača iz svlačionice, zbog čega će ostati bez cijele napadačke artiljerije.

Ranije ove sezone veliki sukob potresao je svlačionicu Napolija. Kontroverzni predsjednik kluba Aurelio de Laurentiis nakon niza loših igara naredio je igračima i tadašnjem treneru Carlu Ancelottiju povlačenje u karantenu (prije pandemije koronavirusa), na što su se i trener i igrači oglušili.

Ancelotti je dobio otkaz, a de Laurentiis je s igračima otvorio pravi ratni front pri čemu su protiv njega najglasniji bilo senatori u klubu Kalidou Koulibaly i Lorenzo Insigne. Za njima su se poveli i ostali igrači, što im je osebujni predsjednik poprilično zamjerio, a sada je većina njih - osim Insignea koji je produžio ugovor - na izlaznim vratima kluba.

Već se ranije tijekom ove sezone i prošlog ljeta pisalo o odlasku Kalidoua Koulibalya. Međutim, uprava Napolitanaca traži previše za njega i teško da će ga prodati ovog ljeta kada pogotovo nakon pandemije koronavirusa nitko neće moći ni htjeti platiti toliku cifru.

Tako su, ironično, Insigne i Koulibaly sigurni barem još sezonu na San Paolu, međutim klub će napustiti nekolicina igrača, a prema najnovijim informacijama to će biti šest vrlo skupih nogometaša.

Ranije smo pisali kako bi klub vrlo lako mogao ostati bez sve trojice centralnih napadača. Veteran Fernando Llorente ima 35 godina na svojim leđima i vrlo je izvjestan njegov povratak u Španjolsku. Sam njegov odlazak ne bi predstavljao problem da su na izlaznim vratima i Dries Mertens koji ima financijski unosniju ponudu od Intera i vrlo je blizu potpisa te Arkadiusz Milika kojega u redove Juventusa izričito želi vidjeti Maurizio Sarri.

Osim ovog trojca, sada se u priču ubacio i Everton. Kako prenosi France Football, donedavni trener Napolitanaca, Carlo Ancelotti, želi na Goodison Park dovesti čak dvojicu bivših pulena - veznjaka Allana i povučenog napadača Hirvinga Lozana.

Toffeesi su spremni ponuditi između 70 i 80 milijuna eura sveukupno za ovaj paket igrača. Ova prodaja nije tako daleko od ostvarenja jer je Allan već neko vrijeme nezadovoljan od dolaka Gennara Gattusa na trenersku klupu Napolija, dok se meksički ofenzivac nije uspio nametnuti ove sezone te je proglašen jednim od najvećih promašaja na Apeninima ove sezone s obzirom da je za njega plaćeno 40 milijuna eura odštete.

Osim ove petorice, praktički siguran je odlazak još jednog veterana, Jose Marije Callejona, koji se sa 33 godine na leđima želi vratiti u domovinu. Najviše se spominje iznenađujući odlazak u niželigaški klub Marbellu, u kojemu je i počeo karijeru, ali tek treba vidjeti kako će se to odviti zbog pandemije koronavirusa. Jedino što je sigurno jest da nije produžio ugovor koji mu istječe za dva mjeseca.

Napoli ide u veliku rekonstrukciju.

(Foto: Reuters)


Tagovi

Hirving LozanoFernando LlorenteArkadiusz MilikDries MertensJose Maria CallejonAllan

Ostale Vijesti