SARAH MEYSSONNIER/Action Images
SARAH MEYSSONNIER/Action Images

Pochettino o vađenju Messija na poluvremenu: Ne bih rekao da je u njemu ležao razlog loše igre

Vrijeme Čitanja: 2min | sub. 30.10.21. | 09:27

Agrentinac za Leipzig možda promijeni formaciju.

PSG je superioran u prvenstvu Francuske, barem kada je riječ o broju osvojenih bodova. Nakon 12 utakmica imaju 31 od 36 mogućih, jučer je na Parku prinčeva pao i prvak Lille, a PSG je vodeći (sedam bodova nakon tri kola) i u jakoj skupini Lige prvaka s Manchester Cityjem, RB Leipzigom i Club Bruggeom.

No, unatoč lagodnoj situaciji na ljestvicama, Parižani pobjeđuju teškom mukom, najčešće preokretima u posljednjoj dionici utakmice. Iako su u cijeloj sezoni upisali tek dva poraza i 12 pobjeda, dojam nikako nije na strani ove 'super-momčadi' koja igra dosta jalovo i neuvjerljivo.

Uz sve to, Mauricio Pochettino ima problem koji se zove Leo Messi. Argentinac od dolaska u PSG još nije zabio u Ligue 1, sva tri pogotka za novi klub postigao je u Ligi prvaka. U jučerašnjoj utakmici protiv Lillea, u kojoj je PSG stigao do pobjede golovima u posljednjih 15 minuta, Pochettino je izvadio Messija iz igre nakon jalovog prvog poluvremena.

Mnogi su se čudili kada su početkom nastavka vidjeli Maura Icardija na terenu umjesto Messija. Posumnjalo se u ozljedu slavnog Argentinca, neki su pričali i o mogućem (novom) sukobu s trenerom...

Na kraju je ipak riječ o, kako argentinski trener tvrdi, blažoj ozljedi. "Izvadili smo ga zbog predostrožnosti. Osjetio je bol, no čini se da nije strašna. Bit će spreman za dvoboj u Leipzigu", rekao je Pochettino i osvrnuo se na primjedbu da je PSG u nastavku utakmice izgledao puno bolje kada je na terenu bio klasični centarfor Mauro Icardi.

"Ne bih rekao da je u tome bio problem. Lille nas jako dobro poznaje, a mi nismo bili dovoljno dobri. Ne mislim da je problem bio u jednom igraču ili poziciji na terenu".

Pochettino je također izjavio da vjeruje kako je PSG zaslužio pobijediti, ali i da razmišlja o promjeni sustava igre.

"Postoji opcija da u idućoj utakmici zaigramo s trojicom u zadnjoj liniji, da imamo i drukčiji način igre. Možemo se prilagoditi sustavu. Dobro je biti fleksibilan. Ponekad početni plan ne funkcionira i drago mi je da raspolažemo s ovako velikim brojem igrača različitih karakteristika".


Tagovi

Paris Saint-GermainMauricio PochettinoLionel MessiMauro Icardi

Ostale Vijesti