REUTERS/Sarah Meyssonnier
REUTERS/Sarah Meyssonnier

PSG je mačka s devet života: Lille vodio, Marquinhos i Di Maria preokrenuli (VIDEO)

Vrijeme Čitanja: 3min | pet. 29.10.21. | 22:58

Otvoreno je 12. kolo francuske Ligue 1

Bolno je ovih dana gledati PSG.

Možda i najskuplja momčad svijeta, momčad koja u svojim redovima može računati na napadački trojac Messi-Neymar-Mbappe, ni u francuskoj Ligue 1 ne može doći do “lagane” pobjede. Nakon trilera protiv Leipziga u Ligi prvaka koji je završio 3:2 pobjedom Parižana, danas je na Parku prinčeva epilog ipak bio drugačiji. Nakon loše, jalove i prvenstveno dosadne partije PSG-a u malom derbiju prvenstva protiv branitelja naslova Lillea, Pochettino je opet odradio preokret i upisao 2:1 pobjedu čime su barem na trenutak utišane salve zvižduka navijača koji mogu biti sve samo ne zadovoljni prikazanim na terenu.

Izgledalo je to kao još jedna u nizu utakmica francuske Ligue 1. PSG je istrćao sa skoro pa najjačim sastavom uz izuzetak Mbappea koji je propustio susret zbog prehlade. S druge strane kod Lillea smo najviše pratili Ivu Grbića, novu “jedinicu” na vratima francuskog prvaka. Ivo je stigao u Francusku iz Atletico Madrida gdje nije dolazio do prilike kraj goropadnog Oblaka i danas pokazao kako je njegov dolazak u Lille bio pravi potez.

Koliko je PSG bio loš i bezidejan u prvom dijelu najbolje se vidi po činjenici da je Leo Messi napustio igru na poluvremenu. Pochettino ne pronalazi rješenje kako posložiti igru prema naprijed, točnije kako iskoristiti gotovo neograničeni potencijal veznjaka i napadača pariškog velikana.

Primjerice u prvom dijelu je Lille posve zasluženo imao vodstvo. Igrala se 30. minuta, Lille se prilično nonšalantno prošetao do šesnaesterca gdje su tamnoplavi dresovi potpuno zaboravili na Kanađanina Davisa koji neometan zabija za 1:0. Gol pronađite OVDJE.

Naš Ivo Grbić u prvom dijelu gotovo da nije imao posla. PSG je bio bolji i opasniji od Parižana. Lille je ispravno prepoznao da je PSG na postavljenu obranu u pravilu bezopasan, pa su mudro čekali priliku iz kontre.

No, ono što su zaboravili je činjenica da je PSG mačka s devet života. Neymar i društvo su sposobni preokrenuti i gore situacije, i to bez Messija. Kako je odmicalo drugo poluvrijeme, PSG je krenuo individualnim prodorima raditi višak sve umornijem Lilleu koji se morao oslanjati na našeg Ivu Grbića koji je odradio nekoliko zbilja dobrih intervencija i spasio svoj Lille od poraza. Sve do 15 minuta prije kraja.

Ako je Ferguson izmislio “fergie” time, onda je PSG odradio svoj kvartal, i u posljednjem segmentu utakmice upisao dva gola i riješio pitanje pobjednika. Prvi je bio svojevrsna preslika prvog pogotka Lillea. Probio je Di Maria lijevu stranu, samo što je njegov pas u peterac bio kudikamo atraktivniji od onoga što je servirao Lille za svoje vodstvo. Strijelac pogotka je kapetan Marquinhos, pravi senator ekipe koji zabija i kad je najteže. Gol pronađite OVDJE.

Naravno 1:1 je najgori rezultat kada ga moraš čuvati. Situacija je posljednjih nekoliko minuta postala neizdrživa. PSG je krenuo po drugi gol svim raspoloživim snagama i naravno – uspio. Dupli pas na relaciji Neymar – Di Maria otvorio je pukotinu u obrani a Di Maria okrutno gađa u malu mrežicu kraj nemoćnog Grbića koji može biti tužan što ova utakmica nije završila drugačiji. Pogodak odluke pronađite na OVOM linku. 



Tagovi

PSGLilleLigue 1Angel Di MariaMarquinhos

Ostale Vijesti