Počela liga u kojoj je prvak već poznat, najzanimljivija borba za drugo mjesto

Vrijeme Čitanja: 1min | ned. 05.04.20. | 15:22

Branitelj naslova je glavni favorit.

Tadžikistan je jedna od rijetkih zemalja u kojima nije zabilježen nijedan slučaj infekcije koronavirusom. A, to znači da nema prepreka za početak prvenstva u nogometu, prema trenutnom stanju drugom najjačem natjecanju na planetu. Nije šala, uz Bjelorusiju, Burundi i Nikaragvu lopta se nesmetano kotrlja još samo u ovoj nekada najsiromašnijoj zemlji SSSR-a.

Sezona u Tadžikistanu je startala jučer u Dušanbeu dramatičnom borbom za Superkup, koja je - gle čuda - završena pobedom Istiqlola, inače branitelja trofeja i prvaka zemlje. Khujand nije imao snage u posljednjih 15 minuta sačuvati stečenu prednost i doći do prvog pehara te vrste u svojim vitrinama.

Istiqlol je najjači klub zemlji s osam osvojenih titula u posljednjih deset sezona. Imaju najbolje uvjete za rad i financijski su najpotkovaniji te kod njih redovno dolaze najbolji stranci.

Klubovi se u zadnjih nekoliko godina, općenito, otvaraju prema strancima, sve je više inzoemnih igrača, a najviše iz susjednog Uzbekistana. Osim Istiqlola koji je uvjerljivo prvi favorit, potom slijede CSKA iz glavnog grada Dušanbea, kao i Regar koji je danas odigrao utakmiccu bez golova.

Prvak im sljedeće godine ide direktno u Azijsku ligu prvaka, dok drugoplasirana i trećeplasirana ide u njihov pandan Europske lige, odnosno Azijski kup. 

Danas su odigrane prve utakmice, a vidjeli smo dva remija.

Regar je na gostovanju kod Kuktosha odigrao utakmicu bez golova, kao što smo ranije spomenutli, dok su Lokomotiv Pamir i Faizkand također remizirali, ali rezultat je bio 2-2.

(Foto: Reuters)


Tagovi

Tadžikistan

Ostale Vijesti