Twitter/Screenshot
Twitter/Screenshot

Po prvi put u povijesti pokazan bijeli karton, znate li što on znači?

Vrijeme Čitanja: 2min | pon. 23.01.23. | 13:05

Publika na stadionu Estadio da Luz pozdravila je dodjelu priznanja ovacijama i pljeskom

Od Svjetskog prvenstva u nogometu 1970. nogometni navijači navikli su se da sudac može podijeliti žute i crvene kartone igračima koji su pogriješili, međutim, u Portugalu smo vidjeli i jednu novost - bijeli karton. Naime, za vrijeme utakmice između ženskih ekipa Benfice i lisabonskog Sportinga u subotu taj je karton korišten po prvi put u profesionalnom nogometu.

Benfica je vodila 3:0 protiv svojih žestokih gradskih rivala, a jedna igračica se osjećala loše i medicinski timovi oba kluba su utrčali u teren kako bi joj pomogli.

Zbog toga je sutkinja pokazala prema liječnicima bijeli karton. Prvo ih je to iznenadilo, a kasnije je pojašnjeno što to znači. To je bio znak priznanja za njihov sportski duh.

Publika na stadionu Estadio da Luz pozdravila je dodjelu priznanja ovacijama i pljeskom.

Kao što izvješćuju iz JOE-a , bijeli karton je dizajniran da iskaže priznanje klubovima za poštenu igru ​​tijekom utakmice, u pokušaju da se 'poboljšaju etičke vrijednosti u sportu'. Bijeli karton uveden je u Portugalu zajedno s mnogim inicijativama FIFA -e u posljednje vrijeme.

Bijeli karton dobio je ponešto mješovitu reakciju na društvenim mrežama. Mnogi su ljudi odgovorili pljeskom i hvalili, pokazujući kako cijene ono što predstavlja. Međutim, drugi nisu mogli vidjeti smisao te geste. Jedan korisnik Twittera je odgovorio: "u stvari ne znači ništa koliko ja mogu reći". Dok je drugi primijetio: "Kakva glupost."

Za sada, to ostaje samo portugalska inicijativa, a hoće li i drugi krenuti u tom smjeru, ostaje vidjeti.

Što se tiče Benfice, pobjedili su s 5:0 nad svojim velikim domaćim rivalima i prošli u polufinale Taca de Portugala. (eg)


Tagovi

Portugalska nogometna reprezentacijaPortugal

Ostale Vijesti