IPA/Pixsell
IPA/Pixsell

Po bod u gostima za Igora Tudora i Ivana Jurića, Brekalo pogodio vratnicu (VIDEO)

Vrijeme Čitanja: 3min | ned. 06.03.22. | 17:24

Torino je odigrao 0-0 u Bologni, a Verona 1:1 u Firenci u 28. kolu talijanskog nogometnog prvenstva

U nedjeljnom popodnevnom program talijanskog nogometnog prvenstva sučeljavale su se momčadi iz sredine ljestvice te Venezia, koja je u zoni ispadanja. Radnu obavezu imala su i oba hrvatska trenera u Seriji A. Obojica su gostovala i obojica su remizirala u klasičnim talijanskim taktičkim bitkama, karaktrerističnim za ’80-te godine prošlog stoljeća.

Igor Tudor se s Veronom vratio iz Firence s 1:1, dočim je Ivan Jurić s Torinom odigrao 0:0 u Bologni. Fiorentina je povela pogotkom Poljaka Piateka u 10. minuti, kontre iz tri poteza koju je začeo dugim ispucavanjem vratar Viola Terracciano, pronašao Ikonea, koji se izvukao na lijevu nogu i pucao, no lopta se od bloka odbila do usamljenog Piateka, dovedenog umjesto Dušana Vlahovića; Poljak se snašao i iz okreta pucao i probio mrežu Montipa.

Piatekov pogodak pogledajte OVDJE.

Međutim, nije dugo Tušo očajavao na klupi gostiju. U 20. minuti dosuđen je kazneni udarac za Veroneze, lagani kontakt na igrača u skoku, kakav je i dovoljan da ga se saplete, a ‘desetka’ gostiju je snažnim, prizemnim udarcem po sredini prevario domaćeg čuvara mreže.

Caprarijev pogodak, ali i prekršaj koji mu je prethodio, pogledajte OVDJE.

Tudor je Boška Šutala uveo u igru u 86. minuti kao taktičku zamjenu, a Ivor Pandur je zbog ozljede bio izvan zapisnika.

U Bologni nije bilo pogodaka, bio je to ‘majstorski remi’ Siniše Mihajlovića i Ivana Jurića, iako su bolji dojam ostavili gosti, za koje je cijelo nadmetanje odigrao hrvatski A-reprezentativac Josip Brekalo, dočim je Marko Pjaca ostao na klupi. Brekalo je na početku 2. poluvremena udarcem s ruba 16-erca pogodio vratnicu. Dobre je kritike dobio Breksi, no nije imao sreće zabiti…

 


Jurić je napravio samo jednu zamjenu, u 85. minuti uveo Antonija Sanabriju umjesto Andree Belottija. Torino je tako, eto, već šest utakmica bez pobjede, a sljedeće nedjelje u goste mu stiže Inter.

Venezia je očekivano izgubila doma od Sassuola, već nakon pola sata igre bilo je 0:3, završilo je 1:4, a gosti su čak tri pogodka zabili s bijele točke. Strijelci su bili Raspadori u 2., pa Berardi iz kaznenog udarca dosuđenog VAR-om u 17., te Scamacca također s bijele točke u 29. minuti. Potom je u 34. minuti Thomas Henry smanjio na 1:3, da bi Berardi iz trećeg ‘elvera’ u 71. postavio konačan rezultat.

Ranije popodne Genoa i Empoli su odigrali bez pogodaka. Milan Badelj je odigrao cijelu utakmicu za domaće, Adrian Šemper bio na klupi, dok je kod gostiju svih 90 minuta nastupio bivši Dinamov desni bek Petar Stojanović. Đenovezi su tako ostali na pretposljednjem mjestu, opstanak u ligi je sve dalje...

Serie A, 28. kolo

Petak, 4. ožujka

Inter – Salernitana 5:0

Subota, 5. ožujka

Udinese – Sampdoria 2:1

Roma – Atalanta 1:0

Cagliari – Lazio 0:3

Nedjelja, 6. ožujka

Genoa – Empoli 0:0

Venezia – Sassuolo 1:4

Fiorentina – Verona 1:1

Bologna – Torino 0:0

Juventus – Spezia (18.00)

Napoli – Milan (20.45)

 


*Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. Igraj odgovorno. 18+


Tagovi

Josip BrekaloIvan JurićIgor TudorTorinoHellas VeronaVerona

Ostale Vijesti