Luka Stanzl/PIXSELL
Luka Stanzl/PIXSELL

Petorici Vatrenih zbog kartona prijeti propuštanje Rusije na Poljudu

Vrijeme Čitanja: 2min | sri. 10.11.21. | 08:05

Moraju biti na velikom oprezu.

Sutra (četvrtak) Hrvatska će u Ta'Qaliju odigrati kvalifikacijski dvoboj za Svjetsko prvenstvo protiv reprezentacije Malte. To je utakmica u kojoj se pobjeda podrazumijeva. Hrvatska je viceprvak svijeta, a Malta 173. reprezentacija prema FIFA-inoj ljestvici. Najvrjedniji igrač Malte prema Transfermarktu Teddy Teuma vrijedi pola milijuna eura manje od najjeftinijeg hrvatskog reprezentativca, Simona Sluge.

(18.0) Malta (7.75) Hrvatska (1.15)

Sve u svemu Hrvatska je apsolutni favorit, a Malta apsolutni autsajder. A takve je utakmice nekada najteže igrati. Pogotovo jer su tri boda već upisana, a tri dana kasnije Hrvatsku očekuje ključni kvalifikacijski dvoboj protiv Rusije na Poljudu (nedjelja, 15h).

(1.60) Hrvatska (3.80) Rusija (6.00)

Zlatko Dalić već ima problema s izostancima i ozljedama. Matea Kovačića definitivno nema, trenutno su veće šanse da Josip Brekalo neće nego da hoće zaigrati, Nikola Vlašić zadobio je blaži potres mozga, Luka Modrić propustio je utakmicu Reala zbog viroze...

Uz sve to, Dalić i njegovi igrači moraju biti svjesni da im protiv Malte prijeti još jedna opasnost. U ovom trenutku pet hrvatskih reprezentativaca na kontu ima žuti karton dobiven u aktualnim kvalifikacijama i ako u Ta'Qaliju dobiju novu javnu opomenu propustit će dvoboj protiv Rusije.

Riječ je o Ivanu Perišiću, Marcelu Brozoviću, Duji Ćaleti-Caru, Nikoli Vlašiću i Josipu Stanišiću. Iako bi izostanak bilo kojega od ove trojice protiv Rusije predstavljao hendikep, Ćaleta-Car, Vlašić i Stanišić još uvijek nisu nezamjenjivi članovi udarnih 11, i njihov izostanak bi se donekle mogao kompenzirati.

No, ako prvotimci milanskog Intera zbog velikog motiva budu agresivniji nego inače, njihov izostanak, uz već ranije nedostupnog Kovačića te viroznog Modrića, mogao bi Hrvatsku koštati direktnog plasmana u Katar.

Dalić je najavio kako protiv Malte neće odmarati igrače, da će na teren 'gurnuti' najjači sastav uz nadu da će Hrvatska već do poluvremena dohvatiti osjetnu prednost kako bi hrvatski izbornik u drugom dijelu mogao izvaditi umorne i kartonirane prvotimca...

Malta - Hrvatska POLUVRIJEME/KRAJ 2/2 - 1.45

Malta - Hrvatska POBJEDA U OBA POLUVREMENA 2 i 2 - 1.97

*Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. Igraj odgovorno. 18+


Tagovi

Hrvatska nogometna reprezentacijaHrvatskaMaltamalteška nogometna reprezentacijaRusijaRuska nogometna reprezentacijaMarcelo BrozovićIvan PerišićJosip StanišićNikola VlašićDuje Ćaleta-CarZlatko DalićLuka ModrićSvjetsko prvenstvo u nogometu Katar 2022.

Ostale Vijesti