Petković sjajnom asistencijom i golom u zadnjoj minuti donio pobjedu Dinamu (VIDEO)

Vrijeme Čitanja: 2min | sri. 17.06.20. | 20:51

Vrlo teško izborena pobjeda u utakmici s puno golova, ali malo udaraca na gol u drugom dijelu.

Nogometaši zagrebačkog Dinama dobro su se namučili u 29. kolu Prve hrvatske nogometne lige. Na Maksimir, koji je do daljnjega bez istočne tribine, stigao je Slaven Belupo koji se pokazao kao tvrd orah, ali golom Brune Petkovića u 90. minuti morali su potpisati kapitulaciju od momčadi Igora Jovićevića rezultatom 3:2. Ali, krenimo redom.

Momci u plavom počeli su vrlo dominantno. Zagospodarili su travnjakom od prve minute, a posebno aktivni bili su Damian Kadzior i Luka Ivanušec koji su kreirali i prvu veliku priliku koja se pretvorila u zgoditak. Ipak, neregularan, jer je poljski ofenzivac bio u očiglednom ofsajdu te je sudac Dario Kulušić opravdano poništio zgoditak.

Međutim, Kadzior je u konačnici proslavio gol, ali deset minuta kasnije, a to najviše može zahvaliti sjajnom Bruni Petkoviću. Napadač Modrih pokrenuo je kontru po sredini terena, driblingom prošao Parackog da bi potom kroz noge Soldi loptu pružio Kadzioru u mat poziciji koji u bliži kut gađa za 1:0 vodstvo domaćih.

 

 

Igrači Tomislava Stipića rijetko su izlazili na suparničku polovicu, vrebali su iz kontri, ali nisu uspjeli doći do iste. Štoviše, igrala se 37. minuta kada je „purgerski ponos“ povisio vodstvo. Kadzior je fantastično 'opalio' s dvadesetak metara, vratar gostiju Ježina jedva je vršcima prstiju skrenuo loptu u gredu, da bi na odbijanac naletio Ivanušec koji lako posprema za 2:0.

 

 

Činilo se kako će to biti to što se rezultatske neizvjesnosti tiče, ali jedna kontra Farmaceuta u posljednjoj minuti prvog dijela unijela je nadu gostima da mogu doći do bodova.

Probili su igrači Slavena lijevu stranu obrane domačih iz kontre, stigao je prizeman ubačaj na peterac, a tamo nespretno reagira Theophile-Catherine koji loptu posprema u svoju mrežu za 2:1.

 

 

Plavi su prelako upisali nova tri boda, a to im se obilo o glavu vrlo brzo. Igrala se četvrta minuta drugog dijela kada je Mateus zabio iz nove kontre, Dominik Livaković je bio nemoćan, a semafor je pokazivao rezultat 2:2.

 

 

Jovićević je nedugo zatim u igru ubacio Ademija, potom su kasnije ulazili i Marin i Đira, kao i Kulenović te Ćuže, ali gosti su se pokazali kao tvrd orah. Štoviše, možemo slobodno zaključiti kako su plavi razočarali jer su imali jedan jedini udarac u okvir gola u drugom poluvremenu, koji je uputio Ademi.

Rezultat se više nije mijenjao – do posljednje minute susrete.

Tada se „ukazao“ Bruno Petković, koji je neobjašnjivo ostavljen sam nakon kornera kojeg je izveo Marin te se hrvatski reprezentativni napadač glavom naklonio i s desetak metara udaljenosti poentirao za tri, vrlo teško izborena, boda.

 

 

(Foto: Goran Stanzl/Pixsell)


Tagovi

Kevin Theophile-CatherineMateusLuka IvanušecDamian KadziorBruno Petković

Ostale Vijesti