REUTERS/Piroschka Van De Wouw
REUTERS/Piroschka Van De Wouw

Petković: "Karakter nas krasi kroz sva natjecanja, i nakon primljenog gola bilo smo svjesni svoje kvalitete"

Vrijeme Čitanja: 3min | čet. 15.06.23. | 00:04

Hrvatski reprezentativci oduševljeni su nakon plasmana u finale Lige nacija!

Nakon nevjerojatne pobjede na De Kupiu protiv Nizozemske (4-2) i plasmana u finale Lige nacija, novinaru Nove Tv Stipi Antonijeviću obratili su se strijelci dva hrvatska pogotka, Bruno Petković i Mario Pašalić.

"Jako bitna pobjeda. Htjeli smo zaokružiti odličan nastup na Svjetskom prvenstvu. Utakmica se mogla ranije riješiti, ali bitno je da smo je nekako ipak riješili. Koji mi je draži gol, ovaj ili protiv Brazila? Kažu svaki idući je važniji", govori kroz smijeh Petković i nastavlja:

"Onaj je bio poseban, a ovaj će zadržati visoko mjesto na ljestvici", ipak je otklonio dileme.

Zabio je i drugi, ali mu nije priznat zbog zaleđa...

"Bilo bi lijepo da je priznat, ali najbitnije da smo dobili".

Kako ste se osjećali nakon gola u 96. za produžetke?

"Pokušali smo zadržati isti ritam igre, bili smo u rezultatskom minusu, ali i svjesni svoje kvalitete, da možemo preokrenuti. Imamo odličan karakter, koji nas krasi skroz velika natjecanja. Uzdignuli smo se iznad primljenog gola. Vratili smo se i pobijedili".

Koga u finalu bi radije volio vidjeti?

"Nema posebnih želja, neka bolji tamo pobijedi. Vidimo se u finalu", poručio je Petković

Novinaru Nove Tv se potom obratio i Mario Pašalić.

"Fenomenalan uspjeh. Ponovno pišemo povijest. Bili smo ponosni jer smo se plasirali na završnicu. Ali, kada smo već tu došli, pokušali smo osvojiti. Prvu smo stepenicu prošli, sada slijedi druga. Očekivali smo da će Nizozemci nakon mojeg pogotka igrati na duge lopte, da imaju jake skakače. Primili smo pogodak, ali opet smo pokazali da imamo nevjerojatnu mentalnu snagu".

Kako komentira atmosferu u Rotterdamu?

"Čudo, fenomenalno, stvarno smo se osjećali kao kod kuće. Uz takvu atmosferu je puno lakše igrati".

Koga bi radije u finalu?

"Nemam želja, moramo se odmoriti, pogledati utakmicu, tko god dođe u finale spremni smo!"

Našem reporteru Alenu Lesičkom izjavu je dao i Josip Juranović

"Što mogu reći, sretan i ponosan. Hala navijačima na dolasku. Bili uz nas od prve do zadnje minute. Podigli su nam vjeru. Nisam mislio da će ih biti u ovolikom broju. Kad smo izašli van, samo se čuo naš jezik. Veliko im hvala", rekao je Josip Juranović i dodao:

"Nije bilo lako, nakon gola smo se morali uzdići i to nismo napravili. Imamo nevjerojatan vezni red, čast mi je igrati s njima. Uvijek je drama s nama, ali nikad ne gubimo vjeru. Idemo 100 posto do kraja i to nam se vratilo".

Kako komentira nastup Luke Modrića?

"Igrao sam protiv Luke u Ligi prvaka, igram s njim u reprezentaciji. Kada ga vidim da trči kao da ima 20 odmah ti je lakše. Želim da ostane s nama tu."

Medijima se obratio i Domagoj Vida:

"Hvala na čestitkama. Znali da će biti teško. Odlična ekipa su domaćini. Nisu nas sputali nakon gola, bili smo opušteni. Čestitke suigračima i prije svega našim navijačima koji su gostujuću utakmicu napravili kao da igramo kući. Nismo ih očekivali ovako puno. Ne smijemo na ovome stati. Znamo po šta smo došli, zaboraviti utakmicu, odmoriti se, analizirati s kim igramo. Došli smo po zlato i ne mogu obečati. ali borit ćemo se do zadnje kapi krvi da donesemo zlato kući".

Što vam je rekao izbornik ujutro?

"Izbornik nas je u pauzi smirio, da nastavimo kao do sada, da imamo vjeru. Hvala Petkoviću, ali hvala i svima drugima. Nije nikom lako na klupi, ali kad obučeš dres reprezentacije to se zaboravlja. Deset minuta, pola sata ili cijelu utakmicu, trčiš, boriš se, želimo razveseliti naciju, nebitno je koga ćemo dobiti. Dobro se odmoriti, gledati sebe i naš nogomet. I najbitnije je pobijediti", rekao je Vida.



Tagovi

Liga nacijaFinal Four Lige nacija 2023Hrvatska nogometna reprezentacijanizozemska nogometna reprezentacijaMario PašalićBruno PetkovićJosip Juranović

Ostale Vijesti