MIKE HEWITT/Action Images
MIKE HEWITT/Action Images

Petarda na Stamford Bridgeu, WBA na Pereirin pogon ponizio Chelsea

Vrijeme Čitanja: 3min | sub. 03.04.21. | 15:46

Tragičar utakmice je iskusni Thiago Silva koji je već nakon pola sata morao na ranije tuširanje.

Nogometaši WBA senzacionalno su svladali Plavce na Stamford Bridgeu. Utakmica je završila rezultatom 2:5, a iako je Pereira upisao dva pogotka i asistenciju, 'glavni osumnjičeni' za ovaj rezultat je branič domaćeg sastava Thiago Silva koji je u 29. minuti zaradio drugi žuti karton nakon čega se utakmica potpuno okrenula.

Nakon početnog ispitivanja snaga, dojam je bio kao da će Chelsea, koji je ponovno na teren izašao u nešto čudnijem sastavu od očekivanog, slaviti 'na mišiće'. Ipak, nogomet je takva igra u kojoj nema pravila, a iako smo u prvih pola sata gledali utakmicu koja se igrala pred samo jednim golom, nesmotrenost jednog od najiskusnijih igrača na terenu sve je preokrenula.

Domaći sastav stigao je do vodstva u 27. minuti. Alonso je izveo slobodan udarac, njegov pokušaj zaustavila je vratnica, a na odbijenoj lopti najbrži je mladi Amerikanac koji dovodi Plavce u vodstvo – 1:0

Dvije minute kasnije, problemi za Plavce. Thiago Silva zaradio je drugi žuti karton, a do kraja prvog poluvremena gosti su uspjeli preokrenuti rezultat protiv momčadi Thomasa Tuchela koja je u tim trenucima djelovala kao grogirani boksač.

Prvo je Periera zabio u drugoj minuti sudačke nadoknade nakon što ga je dugom loptom uposlio vratar Johnstone, da bi dvije minute kasnije, u 49. minuti, isti igrač zabio svoj drugi pogodak na utakmici, iako za isti može zahvaliti kompletnoj obrani Chelseaja koja je u toj situaciji jako loše reagirala.

Tuchel na poluvremenu nije uspio motivirati svoju momčad pa je tako u 63. minuti WBA došao do svojeg trećeg pogodaka, a zabio ga je Callum Robinson na asistenciju Furlonga.

Pet minuta kasnije, novi pogodak gostiju. Sad je precizan bio snažni napadač Diagne, a za istog mu je asistirao dvostruki strijelac Pereira.

Mount je tri minute kasnije zabio za smanjenje vodstva nakon što ga je kratkim dodavanjem s peterca uposlio Werner koji je možda mogao i sam završiti ovu akciju, ali je WBA nastavio napadati kao da su oni Chelsea, a da igraju protiv kluba pretposljednje momčadi prvenstva.

Za takav stav su u konačnici nagrađeni još jednim pogotkom. Igrala se prva minuta sudačke nadoknade, dvostruki strijelac sad je postao i dvostruki asistent, a svoj drugi pogodak na utakmici postigao je Robinson.

Chelsea je ostao na četvrtom mjestu prvenstvene ljestvice, baš kao što se nije promijenila ni pozicija WBA koji je za 15 mjesta slabije plasiran od momčadi kojoj su danas zabili pet pogodaka.

Kako ne biti romantičan i kako ne voliti Premier ligu...


Tagovi

Matheus PereiraChelseaSam AllardyceThomas TuchelWBA

Ostale Vijesti