Marko Lukunić/Pixsell
Marko Lukunić/Pixsell

Petar Bočkaj vraća se u Dinamo?

Vrijeme Čitanja: 3min | pet. 19.04.24. | 12:00

Iako iza sebe ima dobru sezonu, ciparski Pafos nije ostvario željene ciljeve i zasad ne planira otkupiti Dinamova igrača. Hoće li na ljeto opet biti u kadru ili će definitivno napustiti Maksimir?

Hoćemo li na ljeto u Maksimiru svjedočiti velikom preokretu i novoj prilici za igrača, koji je došao iz Osijeka uz 'fanfare', a otišao lanjskog srpnja na mala vrata? Naime, u Dinamo bi se mogao vratiti Petar Bočkaj.

Prouči cjelokupnu ponudu na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

Podsjetimo, Bočkaj nije bio u planovima Igora Bišćana i u onoj konfuznoj situaciju, kakva je u Maksimiru na svim razinama vladala prošlog ljeta, prihvatili su i on i klub ponudu ciparskog Pafosa, Bočkaj je otišao tamo na jednogodišnju posudbu s otkupom. Cijena otkupa je milijun eura, a sudeći prema aktualnim informacijama Pafos neće otkupiti Bočkaja, što znači da bi se on trebao vratiti u Maksimir. Konačna odluka, prema ugovoru među klubovima, trebala bi biti poznata do 1.svibnja, naravno, uvijek postoji mogućnost da se taj rok malo i produži. Jer, nije Pafos odustao od Bočkaja zbog njegovih igara i učinka, već zbog vlastitih ambicija. Ciparski je klub za ovu sezonu imao vrlo visoko postavljene ciljeve, naslov prvaka kao velika želja, a izlazak u Europu kao imperativ. Dobrim dijelom sezone Pafos, za koji, inače, brani i naš reprezentativni vratar Ivica Ivušić, bio je u utrci za naslovom, Bočkaj je igrao standardno, zabio je dva gola i upisao dosad tri asistencije. No, zadnjih mjeseci Pafos je rezultatski pao, trenutno je tek peti na ljestvici s velikim izgledima da bi mogao ostati bez europskog plasmana. Zadnja šansa trebao bi biti Kup, Pafos igra finale protiv Omonije i pobjedom bi se plasirao u kvalifikacije Konferencijske lige. U tom slučaju bi Ciprani mogli promijeniti odluku i otkupiti Bočkaja, međutim, ali ta se utakmica igra tek 18.svibnja...

Postoje i neke druge kombinacija oko Bočkajeva ostanka u Pafosu, nije isključeno da ostane na Cipru, možda se otvore i neke nove opcije, novi klubovi, no, prema trenutnoj situaciji, Bočkaj bi se na kraju sezone trebao vratiti u Maksimir, jer ugovor s Dinamom vrijedi mu do siječnja 2027. U Dinamu je Bočkaj odigrao 46 utakmica, zabio sedam golova uz devet asistencija, što uopće nisu loše brojke, zabio je i gol Bodo/Glimtu koji je potvrdio ulazak u Ligu prvaka, međutim, nikad se Bočkaj nije u Maksimiru potpuno afirmirao. Stigao je iz Osijeka za 2,7 milijuna eura kao veliko, pompozno pojačanje, no Dinamovi treneri nisu se s njim 'saživjeli'. Neki ga nisu vidjeli kao defenzivnog beka, drugima se nije uklapao u ofenzivne postavke, igrao je malo lijevo, malo desno, na kraju je i on sam postao nezadovoljan i rastanak je prošlog ljeta bio očekivan. Iako, sjetili su ga se mnogi u Maksimiru tijekom sezone, u svim tim lutanjima, bilo je utakmica u kojima bi njegov centaršut ili slobodnjak bili zlata vrijedni za osvajanje bodova.

Velimir Zajec, novi Dinamov predsjednik, nedavno je najavio da Dinamo ima previše igrača na ugovoru i da će ovog ljeta biti 'čišćenja', a kako će u toj priči proći Bočkaj? Hoće li dobiti novu šansu u Dinamu (možda bi u novom sustavu mogao biti koristan), ili će definitivno potražiti sreću negdje drugdje? Kao što smo ranije napisali, sve ovisi o tome kako će završiti ova sezona, tko će biti trener u novoj, s kakvim će planovima Modri krenuti u rekonstrukciju momčadi... Ima li on sam želje i volje ponovno se boriti za minutažu? Nije, naravno, Bočkaj jedini, koji je u takvom statusu, dosta je igrača na posudbama s nejasnom budućnošću u Maksimiru.



Tagovi

GNK DinamoPafosPetar BočkajSergej JakirovićLjetni prijelazni rok 2024.

Ostale Vijesti