Nel Pavletic/PIXSELL
Nel Pavletic/PIXSELL

Perković: “Da smo i mi i Rijeka realizirali sve svoje šanse, mislim da bismo pobijedili tri razlike”

Vrijeme Čitanja: 2min | ned. 02.04.23. | 17:24

Trener Osijeka je, očekivano, jako zadovoljan nakon osvojenog boda na Rujevici, pogotovo kad se uzme u obzir kad je njegova momčad istog osvojila…

U derbiju kola igranom na Rujevici, Rijeka i Osijek odigrali su utakmicu bez pobjednika (1:1). Domaćina je u vodstvo doveo Frigan s bijele točke u 31.minuti, da bi onda duboko u sudačkoj nadoknadi kapetan Osijeka Mihael Žaper poentirao za konačnih 1:1.

Trener Bijelo-plavih Borimir Perković je poslije utakmice poručio sljedeće:

“Moram čestitati svojim igračima na svemu onome što su pokazali i načinu na kojeg su odigrali utakmicu. Znali smo gdje dolazimo i protiv kakve momčadi danas igramo. Rijeka je, kao što svi znaju, u ovoj kalendarskoj godini prva na tablici, a mi smo zadnji ili predzadnji. U situaciji kad je oko Rijeke sve bajkovito, dok kod nas nije takva situacija, mi smo odigrali svoju utakmicu, igrali smo na način kako treniramo i kako želimo igrati te radi toga imam razloga biti sretan. Ova utakmica je potvrdila meni, a vjerujem i igračima, da sve ono što radimo i što im pričam ima smisla.”

I da je pogodak izostao, ne može se reći da Osijek nije igrao kvalitetno, stvarao šanse, prijetio…

“Sjetite se prvog dana kada sam došao, ja stalno govorim da to želim te sam uvjeren da ćemo stalno tako igrati. Danas smo bili hrbri, odlučni te smo znali što hoćemo. Želja je bila pritiskati, želja je bila pobijediti. Kad gledamo sve situacije, iako sam sada možda malo subjektivan, ali da su se iskoristile sve šanse, i mi i Rijeka, mislim da bi mi pobijedili s tri pogotka razlike. Imali smo inicijativu, imali smo dobre situacije… Ali, ne smijemo se žaliti na ovaj bod. Gubili smo pa onda izjednačili pred sam kraj, ovaj bod je kao da smo pobijedili.” (I.A.S.)



Tagovi

Borimir PerkovićOsijekNK OsijekHNK RijekaRijekaHrvatska nogometna ligaHNL

Ostale Vijesti