Perišić briljirao s tri asistencije u golijadi Intera

Vrijeme Čitanja: 2min | ned. 13.01.19. | 22:40

Odličan nastup hrvatskog reprezentativca.

Nogometaši milanskog Intera plasirali su se u četvrtfinale Kupa svladavši Benevento rezultatom 6-2. Za pobjedničku momčad je od prve minute zaigrala cijela hrvatska kolonija na čelu sa Šimom Vrsaljkom, Marcelom Brozovićem i Ivanom Perišićem koji se iskazao na utakmici kao trostruki asistent.

Poveli su domaćini na Giuseppe Meazzi već u 3. minuti utakmice kada je Mauro Icardi realizirao jedanaesterac napravljen na Antoniju Candrevi. Upravo se talijanski reprezentativac i sam upisao u strijelce samo četiri minute kasnije kada je iz jednog poluvoleja dobro 'stisnuo' loptu i punim udarcem je neobranjivo poslao iza leđa vratara Montipa.

Nerazzuri su se primirili do sudačke nadoknade prvog poluvremena kada Ivan Perišić sjajno proigrava Henriquea Dalberta za velikih 3-0. S tim golom se otišlo na predah, a trener Luciano Spaletti na klupi je ostavio Maura Icardija.

Ponovno je treća minuta poluvremena bila kobna za goste. Hrvatski reprezentativac odlično je protrčao po lijevoj strani i dobio loptu iz sredine terena. Candreva ju je propustio, a Perišić centaršutom 'u trepavicu' pogađa Lautara Martineza za potop od 4-0.

Malo su i gosti došli do zraka deset minuta kasnije kada Roberto Insigne lijepo gađa iz slobodnog udarca. Njegov udarac zaobilazi živi zid i ulazi u mrežu pored ukopanog Padellija. Svoju treću asistenciju Perišić ponovno upisuje za Martineza koji udarcem s petnaestak metara zabija svoj drugi gol na utakmici. Posljednji pogodak domaćih zabija Candreva, također, svojim drugim pogotkom na utakmici, a između posljednja dva Interova zgoditka Bandinelli je zabio za ublažavanje poraza.

Ranije danas, Fiorentina je teškom mukom izborila prolaz ostvarivši pobjedu nad Torinom 2-0. Mreže se nisu tresle do 87. minute kada Federico Chiesa u razmaku od pet minuta iskorištava greške domaćina te iz munjevitih kontri zabija dva pogotka za Viole i prolaz dalje.

Napoli je u večernjem terminu slavio protiv Sassuola na svom San Paolu. Rezultat je bio 2-0, a posebno se iskazao Arkadiusz Milik koji je upisao pogodak (15') i asistenciju za Fabiana Ruiza (74').

(Foto: Reuters)

 


Tagovi

Antonio CandrevaLautaro MartinezMauro IcardiIvan Perišić

Ostale Vijesti