REUTERS/Ammar Awad
REUTERS/Ammar Awad

Perica s Maccabijem osigurao europsko proljeće, kao i Ozobić s Qarabagom (VIDEO)

Vrijeme Čitanja: 2min | čet. 04.11.21. | 20:41

Nastavili su u dobroj formi.

Izraelski Maccabi Tel Aviv bio je bolji i u drugoj utakmici skupine protiv finskog HJK. U 4. kolu Konferencijske lige klub hrvatskog napadača Stipe Perice slavio je s 3:0 golovima Kuwasa (22'), Lingmana (a.g. 65') i Hozeza (90+3').

Perica je igrao do 66. minute kada ga je zamijenio Khalaila, a u ovoj utakmici se nije uspio upisati u strijelce što mu je dosad uspjelo dva puta u konferencijskoj ligi. Maccabi je u prošlom kolu protiv istog protivnika u gostima slavio s 5:0, a ovog puta su malo povukli ručnu.

U drugom susretu skupine A Konferencijske lige LASK je bio bolji od Alashkerta s 2:0 golovima Nakamure (12', 87'). S po deset bodova čelo ove skupine drže Maccabi i austrijski LASK te su tako osigurali europsko proljeće. Treći u grupi su Finci s tri boda.

Četvrto kolo u skupini B ranije su otvorili Flora i Anorthosis remijem od 2:2, a od 18:45 Gent je dočekao Partizan. Gosti su stigli u želji da pobjedom dođu do vrijednih bodova za osiguranje prezimljenja u Europi, ali na kraju se u Beograd vraćaju s remijem od 1:1 i prolaz će tražiti u utakmicama s Florom i Anorthosisom. Partizan je poveo sjajnim golom Uroševića u 65. minuti, a pobjedu im je poništio Tissoudali u 80. minuti.

Pogodak Uroševića pogledajte OVDJE.

Europsko proljeće danas je osigurao i azerbajdžanski Qarabag za koji igra nekadašnji veznjak Hajduka i Slaven Belupa Filip Ozobić. Baš on je bio asistent danas za vodeći zgoditak protiv Kairata u pobjedi od 2:1. Qarabag je poveo u 58. minuti golom Wadjia na asistenciju Ozobića, a Kairat je uspio izjednačiti u 68. golom Kantea. Konačan rezultat postavio je Zoubir u 72. minuti.

Ozobić je igrao do 84. minute, a za Kairat je u igru ušao i nekadašnji desni bek Hajduka Dino Mikanović u 73. minuti.

REZULTATI 4. KOLO KONFERENCIJSKE LIGE:

Grupa A

Maccabi Tel Aviv – HJK 3:0

LASK – Alashkert 2:0

Grupa B

Gent – Partizan 1:1

Flora – Anorthosis 2:2

Grupa C

Roma – Bodo/Glimt 21:00

Zorya – CSKA Sofia 1:0

Grupa D

AZ Alkmaar – Cluj 2:0

Randers – Jablonec 2:2

Grupa E

Union Berlin – Feyenoord 21:00

Slavia Praha – Maccabi Haifa 21:00

Grupa F

PAOK – Kopenhagen 21:00

Lincon – Slovan Bratislava 1:4

Grupa G

Tottenham – Vitesse 21:00

Rennes – Mura 21:00

Grupa H

Omonia Nicosia – Basel 1:1

Kairat – Qarabag 1:2


Tagovi

Konferencijska ligaStipe PericaFilip Ozobić

Ostale Vijesti