Barca TV / Screenshot
Barca TV / Screenshot

Per Kustošija ad astra: Arsenal, Dortmund i Lens 'sipaju' milijune za bivšeg igrača hrvatskog trećeligaša

Vrijeme Čitanja: 2min | pon. 26.02.24. | 19:39

Svaki njegov korak budno prate i sa zapada Zagreba jer znaju da im može donijeti ono što su nekada mogli samo sanjati

Najpoznatiji i najveći transfer u povijesti Kustošije - Mikayil Ngor Faye poznatiji kao Mika Faye i dalje je vruća roba na nogometnoj tržnici. Dapače, iz dana u dan postavlja sve višu cijenu kraj svog imena.

Prouči cjelokupnu ponudu na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+) 

Španjolski mediji raspisali su se o sudbini ovog 19-godišnjaka u Barceloni koja, na kraju, ipak nije najsjajnija, ali zato ima velik broj udvarača i sjajna bi mogla biti u nekom drugom okruženju. U Kataloniju je iz Hrvatske stigao za 2,2 milijuna eura sa zapada Zagreba, a iako su neki drugi klubovi nudili i više, sam branič se odlučio za španjolskog velikana.

Iako još nije debitirao u prvoj momčadi, pruža sjajne utakmice u rezervnom sastavu Barce gdje je na sebe skrenuo poglede i drugih velikana. Senegalski srednji branič stalni je igrač obrane Rafe Márqueza, do danas je odigrao 21 utakmicu, sve kao starter, i postigao dva uzastopna pogotka. Sve to je privuklo interes mnogih klubova iz Liga petice i jedna otežavajuća okolnost mogla bi Miki postati olakotna za budućnost karijere. Naime, pojava Pau Cubarsíja malo je otežala stalno promaknuće Fayea u prvu momčad, ali zbog toga bi klub mogao naći dva rješenja: prvo je da se riješi jednog od srednjih bekova koji su pod Xavijem, a drugo da dogovori dobru zaradu od klubova koji se nude za usluge bivšeg 'Zagrepčanina'.

Prošlog siječnja Barca je odbila ponudu Lensa, koji im je za nekadašnjeg igrača Kustošije ponudio 9 milijuna eura, a sada Španjolci spominju da bi se ponude mogle i utrostručiti. Jasno, razveselilo bi to i Kustošiju koja bi, osim reklame, sigurno dobila i neki postotak toga budućeg transfera. Arsenal i Dortmund povezivali su se s njim već ljetos, a nakon što tada nisu uspjeli doći do njega, i dalje ga imaju pod povećalom za eventualne ponude ovoga ljeta. U Francuskoj postoje i drugi zainteresirani klubovi poput Nice i Lillea, kaže Mundo Deportivo. Svi oni vide Miku kao startera u njihovoj prvoj momčadi, a plaća za igrača bila bi puno veća od one koju trenutno prima u rezervnoj momčadi Barce. (eg)





Tagovi

Mikayil FayeKustošijaBarcelonaArsenalLilleLens

Ostale Vijesti