REUTERS/Violeta Santos Moura
REUTERS/Violeta Santos Moura

Bivši suigrač Luke Modrića: "Na ljeto može birati klub u koji želi otići, a da je Englez ili Brazilac bio bi jedan od najboljih u povijesti"

Vrijeme Čitanja: 3min | pon. 26.02.24. | 19:21

Ne prestaju komplimenti na račun hrvatskog genija

Ako se pita španjolske medije, još prekjučer je bio za otpis, a danas je najbolji na svijetu. Riječ je, naravno o Luki Modriću. Ona ofucana floskula da je svaka utakmica novo dokazivanje vjerojatno i vrijedi za neke druge igrače, ali hrvatski veznjak bi ipak trebao imati malo više kredita kod tamošnjih medija koji više od desetljeća izbliza prate njegov opus. Jer, umjesto da dva puta promisle o tome koliko će jako naoštriti svoja pera kada kritiziraju Modrića, u pravilu ga 'bacaju u blato' kada Luka odigra ispod svoje razine, a onda ih ovaj majstorskom izvedbom natjera da pojedu svoje riječi. I tako u krug.

Prouči cjelokupnu ponudu za nogomet na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

Ništa drugačije nije bilo niti uoči ogleda sa Sevillom, Modrić je u tamošnjim medijima odbačen na margine madridskog kluba, da bi ga se nakon pobjedonosnog pogotka Sevilli uzdiglo na pijedestal. Ali to je očito tako kada igrač pregazi 'krivu' stranu 30-ih godina, pa makar se on zvao i Luka Modrić...

No unatoč masterclassu kontra Andalužana, male su šanse da hrvatski veznjak pod nos dobije novi ugovor u Realu, a i da ga dobije, ovako skromna uloga definitivno ne zadovoljava njegove igračke afinitete, stoga je realan scenarij da na ljeto mahne na pozdrav klubu s kojim je ispisivao povijest.

Navijači Dinama bi ga rado ponovno gledali u modrom dresu, spominju se brojne kombinacija s arapskim klubovima, tu je i MLS, ali i brojni europski teškaši. Upravo je posljednjespomenuta opcija ona koju zagovara Lukin bivši suigrač iz Tottenhamovih dana, Jamie O'Hara.

„Imao sam zadovoljstvo igrati s Lukom Modrićem i moram vam reći, bio je apsolutno nevjerojatan. Nisi mu mogao uzeti loptu na treningu, samo je jačao. Imao je nevjerojatnu karijeru u Realu i igrao s nekim od najboljih igrača svih vremena“, tumači O'Hara koji danas radi kao pundit.

Povrh toga, smatra O'Hara, Modrić može birati klub u koji će otići na ljeto.

„Vjerojatno bi još uvijek mogao igrati u Premiershipu, mogao bi otići u Manchester United i lako se ubaciti u vezni red, pa čak i Manchester Cityja, da budem iskren. Kakav je to igrač i kakvu je karijeru imao... Vjerojatno će ući kao jedan od najboljih veznjaka ikada. Da je Englez ili Brazilac, stavili biste ga u kategoriju skupa s najboljim veznjacima u povijesti sporta“.

Dodaje bivši igrač Spursa i kako su godine tek brojka u Modrićevoj osobnoj iskaznici...

„Svi znamo da Modrić stari, a Real prelazi na mlađe igrače, ali Modrić bi na ljeto mogao otići kamo god želi. Kakav igrač i kakvu je karijeru imao... Vjerojatno će ga se smatrati jednim od najboljih veznih igrača ikad. Da je Englez ili Brazilac, stavili biste ga među najbolje veznjake u povijesti nogometa“. (pz)



Tagovi

Luka ModrićReal MadridJamie O'Hara

Ostale Vijesti