REUTERS/Molly Darlington
REUTERS/Molly Darlington

Pep o Gvardiolu: „Uskoro će se vratiti“

Vrijeme Čitanja: 2min | uto. 27.02.24. | 09:19

Rekao je to trener Građana na konferenciji za medije uoči ogleda protiv Lutona u 5. kolu FA Cupa.

Iako je ove sezone zakašljucala par puta više nego što se to očekivalo, mašina zvana Manchester City sad se zagrijala i punom parom melje sve pred sobom. U posljednjih 15 utakmica upisali su 13 pobjeda i dva remija, s tim da ih sada očekuje još jedan ogled protiv Lutona u 5. kolu FA Cupa.

Prouči cjelokupnu ponudu za nogomet na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

 Inače, ova dva takmaca već su odmjerila snage ove sezone, a City je tada u 16. kolu Premier lige opravdao ulogu favorita i u drugom dijelu stigao do 2-1 pobjede iako je domaćinu prednost nakon prvih 45 minuta osigurao Adebayo.

Taj ogled za Građane su startali i Mateo Kovačić i Joško Gvardiol, ali potonji ipak neće konkurirati za novi sudar ova dva takmaca. To je, uostalom, potvrdio sam Pep Guardiola na konferenciji za medije dan prije ogleda koji je na rasporedu u utorak, 27. veljače, s početkom u 21 sat (SK 1).

“Joško je dobro, ne osjeća prevelike bolove tijekom treninga. Još nije radio s ostatkom momčadi, ali će se uskoro vratiti”, riječi su ponajboljeg trenera svih vremena.

Inače, prije tog ogleda u prosincu prošle godine, Luton i Man City su prije toga zadnji put odmjerili 1999. godine u 42. kolu League One (treći rang engleskog nogometa). Najpoznatije ime u redovima Građana tad je bio, uz Shauna Goatera, Škot Paul Dickov kojeg su Građani kupili od Arsenala kao velikog talenta za 1.5 milijuna eura (tada je to bio jako velik transfer), dok je s druge strane boje Lutona branio – Sean Dyche!

Inače, za Guardiolu će ovo biti 454. utakmica na klupi Građana. Dosad je osvojio ukupno 16 trofeja s klubom iz Manchestera, dok je ove sezone i dalje u borbi za četverostruku krunu (već je osvojio klupski SP).



Tagovi

Pep GuardiolaJoško GvardiolManchester CityFA Cup

Ostale Vijesti