REUTERS/Molly Darlington
REUTERS/Molly Darlington

Pep Guardiola nakon preokreta na Goodisonu: “Vau, ovo je moja momčad!”

Vrijeme Čitanja: 3min | čet. 28.12.23. | 08:39

Katalonski trener bio je oduševljen što mu je momčad potvrdila uvjerenje da još uvijek ima volje boriti se za osvajanje Premier lige

Manchester City je riskirao da još jedna dobra predstava ostane nenagrađena kada su traljave pogreške njegovih nogometaša dovele Everton do vodstva od 1-0 na Goodison Parku, u prvoj utakmici Premier lige otkako su Građani u Saudijskoj Arabiji postali svjetski prvaci. Međutim, Phil Foden je započeo preokret zabivši za izjednačenje, potom je Julian Alvarez pogodio s bijele točke, a Bernardo Silva učinio utakmicu sigurnom u zadnjim minutama. Završilo je 3-1 za goste.

Prouči cjelokupnu ponudu za nogomet na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

Josep Guardiola je nakon pobjede utakmicu opisao kao “golemu” i sretan je što je njegova momčad još uvijek među vodećima u Premier ligi koja se čini konkurentnijom nego prethodnih sezona. Tri boda s Merseysidea dovode aktualne prvake na unutar pet bodova od vodećeg Liverpoola s utakmicom manje.

"Sjećam se da sam u avionu nakon povratka iz Saudijske Arabije, kada smo bili svjetski prvaci, slušao igrače kada nisu znali da ih slušam i počeli su pričati o Evertonu", ispričao je trener Cityja. “Rekao sam si, 'vau, ovo je moja momčad”.

Potom se nadovezao:

"Imam osjećaj da još uvijek žele. Igramo mnogo utakmica ove sezone i ljudi kažu da nismo isti. Izgubili smo jednu od zadnjih 12 ili 13. Aston Villa je bila miljama bolja, ali u ostalima smo mi bili bolji. Ne govorimo dovoljno o tome koliko smo dobri.”

U najavi je Pep bio naglasio da će njegova momčad govoriti na terenu.

"Bili smo jako zadovoljni kako smo reagirali i ponovno se pokazalo koliko je ova skupina igrača posebna i kakav je mentalitet koji svi imamo u kostima."

Guardiola je bio je vidno zadovoljan trijumfom na Goodisonu i smanjenjem zaostatka za vodećim momčadima Premier lige:

"Svaki dan ću podsjećati igrače da su svjetski prvaci i zahtijevati od njih da održimo taj standard."

Katalonski strateg bio je prisiljen zamijeniti Johna Stonesa prije poluvremena, uvevši Joška Gvardiola. Branič Manchester Cityja kasnije je šepajući napustio stadion sa zaštitnom čizmom.

Pep je savjetovao svog imenjaka i prezimenjaka. REUTERS/Molly DarlingtonPep je savjetovao svog imenjaka i prezimenjaka. REUTERS/Molly Darlington

Joško Gvardiol ušao je, dakle, u igru u 43. minuti i odradio sasvim solidan posao na poziciji lijevog beka, no bio je "malo rezerviran" u napadačkim akcijama, pišu Englezi.

"Nije bio tečan kao Ake, a ni približno opasan u napadu", piše Goal.com koji je njegovu predstavu ocijenio ‘šesticom’.

"Imao je izvrsnih utrčavanja po lijevoj strani, na što se polako navikava. Odlično se slagao s Grealishom", piše Simon Bajkowski, kroničar Građana iz Manchester Evening Newsa. On mu je dao nešto bolju ocjenu - 7.

Mateo Kovačić imao je nešto manju minutažu. Pep ga je pripremao i davao mu upute dok su gledali kako Alvarez zabija s bijele točke za preokret, no dao je Kova svoj obol u završnici.

"Ponudio je malo više kontrole nego Nunes", piše Goal.com, dok koji mu je dao ocjenu istu kao i Jošku.

"Dobro je držao sredinu s Rodrijem, mada Građanima nije bilo ugodno dok je Everton pritiskao za izjednačenje", piše Bajkowski za Manchester Evening News. On mu je također dao ‘šesticu’.

Po nama, jedan i drugi su odigrali za 6,5.

Pep je također potvrdio da će se lista igrača na koje ne može računati povećati.

“Ne izgleda dobro”, kratko je rekao o razmjerima ozljede Johna Stonesa.

Daleko je rječitiji bio oko povratka Kevina de Bruynea. Stvari se kreću u dobrom smjeru.

“Blizu je, ali se na dan utakmice osjećao umorno. Bio je ozlijeđen tri mjeseca, a ako se ne snađete dobro po povratku, možete se opet ozlijediti. Idemo korak po korak, ozljeda je bila ozbiljna, trenira s nama i vratit će se uskoro”, rekao je trener Cityja i poručio:

"Volio bih da bude u momčadi za Sheffield United ili Huddersfield, ali važno je da je dugoročno spreman i da ga imam, ne za jednu ili dvije utakmice." (G)



Tagovi

Manchester CityEvertonPremier ligaPep GuardiolaJohn StonesKevin De BruyneJoško GvardiolMateo Kovačić

Ostale Vijesti