REUTERS/Phil Noble
REUTERS/Phil Noble

Pep davao posebne instrukcije Kovačiću i Gvardiolu, engleski mediji nagradili ih dobrim ocjenama

Vrijeme Čitanja: 2min | čet. 07.03.24. | 08:53

Puna minutaža za hrvatski dvojac

Prijeko potrebni odmor dobila je nekolicina startera Man. Cityja protiv Kopenhagena kojeg je promiješani sastav europskog prvaka jednostavno zaobišao i trasirao si put u četvrtfinale Lige prvaka. Građani su zabili dva pogotka u početnih deset minuta i već na samom startu ubili utakmicu.

Prouči cjelokupnu ponudu na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

A u 3-1 pobjedi svoj su obol dali Joško Gvardiol i Mateo Kovačić koji su imali zanimljive susrete sa svojim trenerom tijekom ogleda. U prvom poluvremenu Pep Guardiola je tijekom jedne pauze pozvao 'na raport' Gvardiola i Juliana Alvareza pa im energično pojašnjavao neke taktičke zamisli na što mu je Gvardiol salutirao poput vojnika nakon što je shvatio 'naredbu'.

Kovačić je pak u jednom času ogleda morao izaći sa strane dok se oporavljao od jednog nezgodnog udarca, pa je Guardiola došao do njega, ali ne kako bi provjerio je li dobro, nego kako bi mu žustro rastumačio što traži od njega u nastavku utakmice.

Očito kako su i Gvardiol i Kovačić shvatili upute trenera i za svoje nastupe zaradili solidne ocjene. Daily Mail je stoperu dao ocjenu 6 uz pojašnjenje kako „Guardiola inzistira na tome da jednog od najboljih stopera svijeta koristi na lijevom boku, a Hrvat se ondje i dalje ne osjeća ugodno. Bit će zanimljivo vidjeti što će biti ako ga bude forsirao ondje i sljedeće sezone. Kopenhagenovi pokretni napadači su ga vukli na sve strane“, piše Daily Mail.

Manchester Evening News mu je također udijelio šesticu uz opasku da je „imao nekolicinu dobrih ulazaka u sredinu, i par loših dodavanja na poziciji lijevog beka“.

Kovačić je u Daily Mailu dobio ocjenu 6 te napisao da „Guardiola očito u njemu vidi bolje rješenje od Kalvina Phillipsa, no propustio je ugrabiti ovu priliku“, dok ga je Manchester Evening News nagradio sedmicom: „Zaradio je posebne savjete Guardiole nakon nekih propuštenih prilika da uposli svoje suigrače, a Pepovi savjeti su onda pali na plodno tlo“. (pz)



Tagovi

Manchester CityPep GuardiolaJoško GvardiolMateo KovačićFC KopenhagenLiga prvaka

Ostale Vijesti