Reuters
Reuters

Pellegrini: "Taktika nije odlučila prolaz, Dinamo je prošao jer je više to htio i vjerovao u ono što čini"

Vrijeme Čitanja: 2min | čet. 22.02.24. | 21:03

Trener Betisa otkrio je svoja razmišljanja nakon utakmice

Preskočivši španjolskog prvoligaša Real Betis rezultatom 1-1 u uzvratu, nakon što su iz prve utakmice imali prednost 1-0, nogometaši zagrebačkog Dinama treći put u posljednjih šest sezona izborili su plasman u osminu finala nekog europskog kupa, ovoga puta Konferencijske lige.

Prouči cjelokupnu ponudu na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

Trener Manuel Pellegrini podijelio je svoja razmišljanja nakon utakmice u kojoj je njegova momčad ispala iz europske priče.

"Razlozi su razni, igranje u gostima, nakon poraza kod kuće, jako je teško okrenuti i nismo uspjeli večeras", rekao je trener Betisa i dodao:

"Nikad nisam razočaran u ove igrače. Dosta smo iz raznih razloga bili ograničeni, borimo se, dali smo sve od sebe, željeli smo bolji rezultat u Europi i ostali smo bez KL, baš kao bez EL ranije. Morat ćemo napraviti detaljnu analizu kako bismo znali što se dogodilo. Ne bih mijenjao ništa u postavi koju sam izveo."

Hoćete li se sada okrenuti domaćoj ligi?

"Rekli smo igračima da ne smijemo zapostaviti domaću ligu zbog Europe. Ovdje možete doći i do polufinala pa ispasti i otići praznih ruku. Moramo se boriti u La ligi."

Navijači Betisa su razočarani.

"Ne mislim da ne dajemo sve od sebe. Borimo se u Europi kao i u domaćoj ligi. Ovi igrači zaslužuju respekt za posao koji obavljaju. U EL smo do zadnje minute igrali s Eintrachtom, sezonu ranije nas je izbacio Man. United, treći put smo morali igrati sa samo jednim stoperom, danas opet. Razlog nije u tome što ne želimo."

Što se događa s ekipom u Europi, je li to samo splet okolnosti?

"Tri godine za redom igramo Europu, izbacile su nas momčadi koje sam rekao, nismo sada bili u situaciji idealnoj, ali borili smo se s onim što imamo."

Što mislite o atmosferi na Maksimiru?

"Dinamo ima vjeru u ono što čini. Kada analiziramo što smo učinili, mislim da taktika nije stvar prolaza, Dinamo je prošao jer je to više htio."



Tagovi

GNK DinamoBetisKonferencijska ligaManuel Pellegrini

Ostale Vijesti