Payet odgovorio na ideju predsjednika Lyona: „Pukao je, izmjerite mu temperaturu…“

Vrijeme Čitanja: 1min | sub. 14.03.20. | 17:50

Rješenje koje ne odgovara baš svima…

Pandemija koronavirusa je prekinula većinu prvenstava te je upitno što će biti s raspletom liga. Ukoliko bi se situacija popravila u nekom kraćem roku utakmice bi se mogle nadoknaditi, no ako potraje morat će se naći rješenja, a svaki Savez će morati donijeti odluku za sebe. Postoje ideje tipa play-offa, zaključenja prvenstva kako je trenutno i da nitko ne ispada, kao i poništavanja istog.

Predsjednik Lyona Jean Michel Aulas je ponudio svoju ideju kako razriješiti situaciju, ukoliko se pandemija nastavi.

„Najbolje rješenje bi bilo da kažemo da je ovo „prazna sezona“. Naslov prvaka se ne bi trebao dodijeliti, a pozicije za europska natjecanja bi se dale istim klubovima kao i ove sezone“, izjavio je Aulas.

Apsolutno možemo razumjeti zašto predsjednika Lyona ovo rješenje vidi kao idealno i „pošteno, naime njegov klub ove sezone igra Ligu prvaka, ali je u prvenstvu poprilično daleko od pozicija koje i naredne vode u isto natjecanje. Trenutno su na sedmom mjestu i devet bodova udaljeni od treće pozicije.

Očekivano su počeli pristizati odgovori i reakcije na ovu ideju, jedan od kritičara je Dimitri Payet, veznjak drugoplasiranog Marseilla koji je bio na dobrom putu povratka u najelitnije klupsko natjecanje.

„Ali, da li je on uistinu ozbiljan. Pukao je! Odmah mu izmjerite temperaturu! Kakvo je trenutno stanje na tablici? Nakon 28 utakmica! Ah… OK, sad mi je jasno. Dobar pokušaj“, sarkastičan je Payet.

Pogledajte TEČAJEVE Germania Sport kladionice.

POVRATAK NA NASLOVNICU

(foto: Reuters)

 


Tagovi

Dimitri Payet

Ostale Vijesti