REUTERS/Susana Vera
REUTERS/Susana Vera

Partija šaha na polju transfera: Mbappe i Real imaju pole-position, katarski šeik je na potezu

Vrijeme Čitanja: 2min | uto. 01.08.23. | 12:48

Jedna ironična klauzula dodatno će produbiti rat između PSG-a i najveće zvijezde kluba.

Saga zvana Kylian Mbappe i dalje je na istom statusu kao i jučer. To samo po sebi nije vijest, ali je bitno napomenuti kako je istekao rok koji je pariški klub postavio svojem najboljem igraču da produlji ugovor s klubom.

Prouči cjelokupnu ponudu na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

Mbappe je imao opciju jednostrano produljiti ugovor s PSG-om i to za još jednu sezonu, do ljeta 2025. godine, no kako se to nije dogodilo, PSG će vjerojatno biti primoran na prodaju Mbappea, ako žele vratiti barem dio uloženog u Francuza. A samo za odštetu Monacu odvojili su 180 milijuna eura prije pet godina. Na taj novac mogu zaboraviti, osim ako se Mbappe ne predomisli i odluči parkirati svoje talente na jednu sezonu u Saudijsku Arabiju. Podsjetimo, prošli tjedan Al Hilal je ponudio 300 milijuna eura PSG-u na ime odštete, dok su Mbappeu namijenili 700 milijuna eura za jednu sezonu igranja u klubu iz glavnog grada Saudijske Arabije. Ukupno milijarda dolara – ali nedovoljno jer je Mbappe odbio odlazak na Bliski istok!

Činjenica da je prošao rok za produljenje ugovora, kao da nije dovoljan udarac za Paris Saint Germain. Naime, ulaskom u kolovoz mjesec, aktivirala se klauzula po kojoj PSG mora Mbappeu isplatiti 40 milijuna eura bonusa za lojalnost. Od lojalnosti u praksi neće biti ništa, jer će klub na njemu zaraditi ništa ili nedovoljno.

Sada je na potezu Real Madrid. Odlaskom Karima Benzeme nastao je veliki krater u napadu Kraljevskog kluba, a trenutno u rosteru imaju samo jednog klasičnog napadača – novopridošlog veterana Joselua. Klub poput Reala sigurno neće ostati na tome i za očekivati je da krenu u licitaciju s Parižanima. Hoće li dobiti Mbappea debelo ispod cijene ili će se katarski šeik Nasser Al Khelaifi zainatiti i zagorčati život svojoj najvećoj zvijezdi, bit će sapunica koju ćemo pratiti do kraja mjeseca. (I.M.)




Tagovi

Kylian MbappéNasser Al-KhelaifiFlorentino PerezReal MadridPSG

Ostale Vijesti