REUTERS/Christian Hartmann
REUTERS/Christian Hartmann

Mbappe odbio najveći ugovor u povijesti sporta, šeik mu poručio: "Nitko nije iznad kluba"

Vrijeme Čitanja: 2min | sri. 26.07.23. | 22:33

Jednoj od najvećih zvijezda svjetskog nogoemta prijeti sezona na tribini.

Čini se kako je saga o prelasku Kyliana Mbappea u Al Hilal barem zasad - završena. Pokušali su bogati Saudijci najvećom ponudom u povijesti sporta dovesti Mbappea na godinu dana na Arapski poluotok, ali dobili su spuštenu rampu od najboljeg igrača PSG-a, Francuske, možda i svijeta. Al Hilal je ponudio 300 milijuna eura PSG-u na ime odštete, dok su napadaču namijenili 700 milijuna eura za jednu sezonu igranja u klubu iz glavnog grada Saudijske Arabije. Ukupno milijarda dolara - nedovoljno!

Situacija je vrlo jasna, barem što se tiče pariškog kluba. Mbappeu ugovor istječe za godinu dana, odavno je jasno kako ga Francuz nema namjeru produžiti već želi samo i jedino u Real Madrid. Iduće ljeto to može učiniti besplatno, stoga je ideja Saudijaca bila namamiti ga da godinu dana do isteka ugovora premosti usred pustinje, u zamjenu za ček na 700 milijuna eura, no čini se kako Mbappe nikako ne želi igrati u ligi koja je još uvijek na osjetno nižoj razini od liga petice.

Prouči cjelokupnu ponudu na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

Mbappeova nezainteresiranost za arapske milijune pogodit će i blagajnu PSG-a, s obzirom na to da bi im 300 milijuna eura, za igrača koji im iduće ljeto odlazi besplatno, kapnulo u blagajnu kao jackpot na kvadrat. Čak su i predstavnici Al Hilala stigli danas u Pariz na posljednji pokušaj nagovaranja zveckanjem milijuna, ali nije prošlo. No, da se put u Pariz barem donekle isplati, čelnici Al Hilala prebacili su se na drugu metu i vezni red žele pojačati dovođenjem Marca Verrattija. Fabrizio Romano javlja kako je dogovor oko trogodišnjeg ugovora postignut-

Suma sumarum - Mbappe ne ide u Saudijsku Arabiju i time potencijalno otvara novu liniju ratovanja s Paris Saint Germainom. Katarski šeik Nasser Al Khelaifi već je izjavio kako nijedan igrač ne smije biti iznad kluba te da će, ako ne produži ugovor ili ne pristane na neki od transfera, Mbappe cijelu sezoni prosjediti na tribini. Usput je najvećoj klupskoj zvijezdi postavio rok za produljenje ugovora - 31. srpnja. Ne prihvati li Mbappe novi ugovor, odigrao je svoje za Parižane. (I.M.)


Oglas

Zaigraj odmah, Germania!


Igre na sreću mogu dovesti do ovisnosti. Igraj odgovorno.



Tagovi

Kylian MbappéPSGParis Saint-GermainAl HilalNasser Al-Khelaifi

Ostale Vijesti