Ovo je 10 mladih igrača na koje trebate obratiti pažnju u Ligi prvaka

Vrijeme Čitanja: 2min | uto. 15.09.15. | 09:53

Početak Lige prvaka dao je mnoštvo zanimljivih materijala nogometnim analitičarima.

Tako je španjolska Marca, uoči večerašnjih prvih utakmica prvog kola, napravila popis 10 mladih igrača na koje posebno treba obratiti pažnju u ovosezonskom natjecanju.

1. Kingsley Coman (Bayern)

Coman je ovog ljeta u Bayern prešao iz Juventusa, a marca smatra kako bi ovaj 19-godišnji Francuz pod Pepom Guardiolom mogao pokazati sve svoje umijeće i iskoristiti priliku koju će sigurno dobiti. Vjerojatno i na utakmicama protiv Dinama.

2. Paulo Dybala (Juventus)

Argentinac je prošle godine igrao odlično u Palermu te je postigao 13 golova u Serie A. Sada će se trebati potvrditi i na puno većoj pozornici.

3. Kurt Zouma (Chelsea)

Jose Mourinho je pun hvale za 20-godišnjeg Francuza, a već ga je proglasio najboljim mladim stoperom na svijetu. Zouma je strpljivo čekao svoju priliku, a sada se prilično često nalazi u prvoj postavi kluba sa Stamford Bridgea.

4. Adrien Rabiot (PSG)

Rabiota je PSG doveo prije tri godine, ali ovaj je veznjak dvije godine proveo na posudbi u Toulouseu. Sada je napokon u konkurenciji za prvu momčad Parižana.

5. Max Kruse (Wolfsburg)

Kruse je prošle godine igrao odlično za Borussiju iz Mönchengladbacha, a sada se treba potvrditi i u redovima 'Vukova'.

6. Patrick Roberts (Manchester City)

Tituliran kao 'novi Sterling', Roberts je ovog ljeta izazvao zanimanje velikog broja engleskih klubova. Njegove odlične igre u Fulhamu nikoga nisu ostavile ravnodušnim, a na kraju je završio u redovima Manchester Cityja. Manuel Pellegrini mu je obećao šansu u prvoj momčadi, pitanje je samo hoće li to biti u Ligi prvaka.

7. Giannelli Imbula (Porto)

Imbula je u Porto došao iz Marseillea, a vrlo brzo bi mogao postati ventralne figura u veznom redu portugalske momčadi.

8. Josip Drmić (Borussia Mönchengladbach)

Švicarac hrvatskih korijena se potvrdio u Nürnbergu i Bayeru te u dresu švicarske reprezentacije, a sada to isto očekuje i u Borussiji. Zanimljivo je da je Drmić zadnja tri ljeta mijenjao klubove.

9. Óliver Torres (Atlético Madrid)

Još jedan mladić koji je ovog ljeta promijenio klub. Doduše, on je u Portu bio samo na posudbi iz Atlética, a Diego Simeone ga je sada odlučio zadržati na Vicente Calderonu u sklopu stvaranja nekog novog Atlética.

10. Julian Brandt (Bayer)

Brandt se i lani nametnuo u momčadi Bayera, a ovaj 19-godišnjak se smatra jednim od najvećih talenata njemačkog nogometa.

(Foto: Action Images)


Tagovi

Kingsley ComanPaulo DybalaKurt ZoumaAdrien RabiotMax KrusePatrick RobertsGiannelli ImbulaJosip DrmićOliver TorresJulian Brandt

Ostale Vijesti